A diabétesz és mi

Sportolók a DiabKupán

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro SE által megrendezett I. DiabKupa és Sportágbemutató eseményén volt egy kicsi sátor, amelyben a fantasztikus fiatalokkal ismerkedhettünk meg. Diabéteszes sportolók meséltek életükről, sportkarrierjükről és – természetesen – diabéteszükről.
Én az egész napot e sátorban töltöttem, szinte tátott szájjal hallgatva történeteiket. Csak azt sajnáltam, hogy kevesen ültünk a közönség soraiban. Ezért rögzítettem előadásaikat, s megosztom a Diabetes Junior olvasóival, hogy megismerjék ezeket az erős, kitartó fiatalokat, akik példaképei lehetnek valamennyiünknek – Herth Viktória (fotó: Godzsa Zoárd)

Kecses mozdulatok

Hidvégi Tünde

Kecses mozdulatok

A szinkronúszás – amit régebben vízibalettnek hívtak – különleges sport, az úszás, a tánc vagy a balett és a gimnasztika ötvözete. A cél, hogy a vízben, a zenével összhangban történjen a kecses mozgás. 1984-ben, Los Angelesben lett olimpiai sportág. Vannak egyéni, páros és csapatversenyek.

 Tovább
A versenyzés éltet

Dobos Levente

A versenyzés éltet

Lassan 11 éve dzsúdózom, óvodás koromban kezdtem, már akkor iskolások között edzettem. Sokat köszönhetek az akkori edzőmnek, ő szerettette meg velem ezt a sportot.

 Tovább
Gábor és a diabétesz – jó viszonyban vannak

Dr. Gremsperger Gábor

Gábor és a diabétesz – jó viszonyban vannak

A diabétesz nem betegség! A diabétesz állapot, életforma. Ha az ember meg tud tanulni együtt élni vele, teljesebb élete lehet, mintha nem lenne diabéteszes – kezdte előadását dr. Gremsperger Gábor a DiabKupa rendezvényen. Elmesélte az életét és kapcsolatát a diabétesszel. Elsőre talán hihetetlen, de ők ketten – Gábor és a diabétesz – jó viszonyban vannak.

 Tovább
Fejlődési lehetőségként fogtam fel

Gál Sándor

Fejlődési lehetőségként fogtam fel

2012 nyarán elkaptam egy megfázós, hasmenéses betegséget. Anyával elmentünk a háziorvoshoz, aki azt mondta, igyak kólát. Estére nagyon rosszul lettem, gyenge voltam, alig kaptam levegőt, hiszen akkor már diabéteszes voltam, csak még nem tudtunk róla…
 Tovább
Mindig mindent meg lehet oldani

Magyar Petra

Mindig mindent meg lehet oldani

Mi a floorball? A gyerekek azt szokták kérdezni: ez az, amikor az iskolában egymást ütjük? A felnőttek pedig azt, hogy ez teremhoki? A válaszom: kicsit igen, kicsit nem. Nem ütjük egymást, de valóban hasonlít a hokihoz…
 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!