Diabetes Junior 2019

Jónak lenni jó

Jónak lenni jó

November 24-én jelentette be az MTVA, hogy a hagyományos Jónak lenni jó jótékonysági akció idei célja az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek és fiatalok táboroztatása az Erzsébet-táborok keretében.
A kampányt példátlan összefogás jellemezte: civil oldalról az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a Szurikáta Alapítvány vett részt az előkészületekben, a szakmai támogatást a Magyar Diabetes Társaság adta. A vidéki városok közül Gyula, Eger és Győr vett részt a programban. A televíziós közvetítés során e településekre is ellátogatott a stáb.

 Tovább
Létrán vagy karikában

Létrán vagy karikában

2017-ben mutattuk be olvasóinknak György Tibor fiatal artistát, aki akkortájt egyedüli magyarként vett részt a Vatikánban egy nemzetközi cirkuszi előadáson.

 Tovább
„A családom soha nem hagyta, hogy sajnáljam magam”

Brandon James Crombeen – profi hokijátékos

„A családom soha nem hagyta, hogy sajnáljam magam”

A jobbszélső jégkorongjátékos 2000 és 2015 között 248 meccsen játszott és 170 pontot szerzett az NHL-ben. Játszott a Dallas Stars, a Tampa Bay Lightning, az Arizona Coyotes és a St. Louis Blues csapatában. 9 éves kora óta 1-es típusú cukorbeteg, naponta 10–20 alkalommal mér vércukorszintet, 3–5 alkalommal ad magának inzulint. Szívesen önkénteskedik diabétesz-rendezvényeken, ahol a legfőbb célja, hogy buzdítsa a fiatalokat: ha karbantartják betegségüket, bármit elérhetnek.

 Tovább
„Amitől mások vagyunk, attól vagyunk különlegesek”

Austin Basis – színész

„Amitől mások vagyunk, attól vagyunk különlegesek”

A sorozatsztár 9 éves kora óta 1-es típusú diabéteszes, a JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) nagykövete, több kampányukban is részt vett.

 Tovább
„Megfelelő gondolkodásmóddal bármit elérhetsz!”

Lara McSpadden – kosárlabdázó

„Megfelelő gondolkodásmóddal bármit elérhetsz!”

Lara McSpadden ifjú kora ellenére professzionális nemcsak sportkarrierjében, hanem diabéteszének karbantartásában is. Rendkívül figyelemreméltó teljesítmény 17 évesen bekerülni Ausztrália legjobbjai közé.

 Tovább
„A diabétesz nem változtatta meg az életemet”

Theresa May

„A diabétesz nem változtatta meg az életemet”

1997-ben választották a Konzervatív Párt tagjává, 2010-től 6 évig töltötte be a belügyminiszteri tisztséget, 2016-tól az Egyesült Királyság miniszterelnöke, a második nő, akit erre a tisztségre megválasztottak, a világon az első diabéteszes miniszterelnök. 2012-ben diagnosztizálták cukorbetegségét, naponta 4-5 alkalommal ad inzulint magának. Azt vallja, a diabétesz nem tarthat vissza attól senkit, hogy elérje, amit akar.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!