DiaEuro 2015 – Ismét EB-ezüstérmet szerzett a magyar válogatott

DiaEuro 2015 – Ismét EB-ezüstérmet szerzett a magyar válogatott

Ismét kiválóan szerepelt a magyar cukorbetegek labdarúgó-válogatottja, és tavaly is második helyen végzett a kolozsvári DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon. A magyar csapat az egyetlen, ami az elmúlt három évben mindig döntőbe jutott, miközben a bajnokságon induló csapatok száma megduplázódott.

 Tovább
24 órás figyelemfelhívó röplabdázás – Sportos cukorbetegek – vagány fiatalok

24 órás figyelemfelhívó röplabdázás – Sportos cukorbetegek – vagány fiatalok

Miért 24 órás? Mert szeretjük a kihívásokat! Mire hívjuk fel figyelmet? A cukorbetegségre, a mozgás fontosságára, és arra, hogy cukorbetegen is lehet, sőt kell sportolni! Miért pont röplabdázással? Mert csapatjáték, és nemcsak a gyerekek, hanem az idősebbek is be tudnak kapcsolódni.

 Tovább
Vivicittá

Vivicittá

Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost! Ezzel az elnevezéssel rendezik meg minden év tavaszán az egyik legrangosabb utcai futóversenyt Budapesten. A Sportos Cukorbetegekért Egyesület tagjai közül jó néhányan évek óta rendszeresen részt vesznek ezen a fantasztikus hangulatú, Budapest legszebb részein kanyargó versenyen.

 Tovább
Világnap a csetényi iskolában

Világnap a csetényi iskolában

A Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola negyedik alkalommal rendezett egészségnapot a diabétesz világnapjához kapcsolódva.

 Tovább

Jótékonysági bál, avagy hagyományteremtés

A Diabétesz Világnap, november 14-e az idén kétszeres ünnep volt a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért életében. Egyrészt méltóképpen emlékeztünk az életet adó inzulin felfedezőire, másrészt a régóta tervezett jótékonysági bálunk napja volt.

 Tovább
Emma pótuzsonnája

Emma pótuzsonnája

A kicsik körében népszerű és hazánkban is több gyermekcsatornán játszott Caillou (ejtsd: Káju) című kanadai animációs sorozat egyik epizódja a cukorbetegség témáját járja körül, a gyermekek szemszögéből. A címszereplő kisfiú alig múlt 4 éves és a korosztályára jellemző nyíltsággal szemléli a világ dolgait. Így tesz az Emma pótuzsonnája című részben is.

 Tovább

Diabéteszről a legkisebbeknek is

A közelmúltban Sopronban, az MDT Gyermekdiabetes Szekciójának Tudományos Ülésére jelent meg a legújabb ismeretterjesztő könyvecske, a Cukros könyv…
 Tovább
Sport és humor – Üdv a klubban!

Sport és humor – Üdv a klubban!

– Te terhes vagy? – kiáltott rá megrökönyödve a 14 éves Zelmára edzőtársa. – Miért lennék terhes? – válaszolt csodálkozva Zelma. – Mert anyukám is…
 Tovább

Az Ifjúsági Diabétesz Blog és Mozgalom

Szerző: Dr. Végh Dániel

Az Ifjúsági Diabétesz Blog és Mozgalom 2014 nyarán azzal a céllal jött létre, hogy megteremtse a lehetőséget a fiatalkorú, 18 év feletti diabéteszeseknek arra, hogy közösséget találjanak maguknak. Kezdetben kicsit céltalanul kezdtem el írogatni a Facebook-oldalunkra, amelyet akkor még csak egy nagyon szűk baráti réteg követett. Nem volt teljesen világos, hogy milyen módon fogunk továbbmenni, de már akkor volt pár ötlet a fejemben.

 Tovább

Magyar nyelvű oktatás diabéteszes gyermekeknek és szüleiknek Kárpátalján

Szerző: Dr. Blatniczky László

A nyár legmelegebb napjaiban, a kárpátaljai Sajánban zajlott az első magyar nyelvű gyermekdiabétesz-tanfolyam. Az előzményekhez tartozik, hogy Ambrus Flóra (a Candy című könyv szerzője) és családja – akik a régióban, Visk nagyközségben laknak – ismételten jelezték azokat a körülményeket, amelyekkel a határon túli magyar diabéteszes gyermekeknek és családjaiknak meg kell küzdeniük.

 Tovább
Miért szeretjük annyira az édes ízt?

Miért szeretjük annyira az édes ízt?

Az ízek érzékelése mindannyiunk életében rendkívüli fontosságú, meghatározza a táplálék kiválasztását és az elfogyasztott mennyiséget. Az íz kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy egy táplálékot elfogadunk vagy elutasítunk, biztosítja, hogy elegendő tápanyaghoz jusson a szervezetünk, valamint hozzájárul az ételek és italok élvezetéhez.

 Tovább
Accu-Chek Főzőklub

Accu-Chek Főzőklub

Érdekes programra kaptunk meghívást egy november végi szombaton. Gyerekek, tinédzserek és fiatal felnőttek érkeztek a Semmelweis Egyetem Eurest éttermébe, hogy Kiss Erika dietetikus, táplálkozástudományi szakértő és segítőtársai, valamint a Roche Magyarország munkatársai közreműködésével közös főzés keretében szerezzenek minél több gyakorlati tapasztalatot.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!