A vércukormérés jövője

Nincs szúrás, csak egy klipsz

Illusztráció.

A cukorbetegek régi álma kezd valóra válni azzal, hogy 2013 óta már Európa egyes országaiban is forgalomba került egy különleges, nem invazív (szúrást nem igénylő) vércukormérő készülék.

Az izraeli Integrity Applications Incorporated fejlesztése három (ultrahangos, elektromágneses és termikus) technológiát használ egyszerre a vércukorszint méréséhez egy fülre helyezett érzékelővel. Az eredmény vezetéken továbbítódik egy mobiltelefon méretű érintőkijelzős eszközre. A készülék ára jelenleg 2000 USD körül van, és 130 USD a félévente szükséges szenzor.

Bízzunk benne, hogy hosszútávon is használhatónak bizonyul majd a készülék, megkönnyítve ezzel a cukorbetegek mindennapjait, s reméljük, hogy Magyarországon is hamarosan elérhető lesz.

Bővebben információ a készülékről: www.integrity-app.com/the-glucotrack

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!