Köszöntő

A korábbi évek hagyományait folytatva ismét megünnepeljük, hogy a világon elsőként 1922. január 11-én egy életveszélyes ketoacidózisban szenvedő gyermek életét megmentette a szarvasmarha hasnyálmirigyéből előállított és tisztított inzulin.

Sajnos a diabétesz világszerte terjed, ez alól a gyermekek sem kivételek. A családra, a szülőkre nehéz teherként hárul a diabéteszes gyermek ellátása. Szükség van olyan rendezvényekre, fórumokra, ahol ezek a családok szakemberekkel találkozhatnak, feltehetik kérdéseiket, megismerhetik a korszerű diagnosztikai és terápiás lehetőségeket.

A gyermekeknek különösen fontos, hogy lássák, nincsenek egyedül, sok-sok hozzájuk hasonló fiatal küzd ugyanolyan problémákkal. A diabéteszes gyermekek kezelése a szülőkkel együtt közös feladatunk, szeretnénk elérni, hogy ezek a fiatalok felnőttkorukban is egészséges, szövődménymentes életet éljenek.

2015-ben mi vállaltuk, hogy az előző évek sikeres rendezvényei után ismét színvonalas, tartalmas napot szervezünk, amelyre az egész országból hívtuk a diabéteszes gyermekeket, családjukat, valamint az őket gondozó team tagjait.

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit, aki elfogadta meghívásunkat, és részt vesz a veszprémi Gyermekdiabétesz Napon!

Dr. Soós Hajnalka, Nagyné Orbán Andrea és a gondozó többi munkatársa
Csolnoky Ferenc Kórház, Gyermekdiabétesz szakrendelés

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!