Cikkek

Székesfehérvári élménybeszámoló

Gondoltunk egy merészet, és negyedszer is nekivágtunk a horvát tengerpart meghódításának…

 Tovább

Gyermekdiabétesz-táborok – 2013.

Sokan érdeklődnek szerkesztőségünknél és honlapunkon keresztül a nyári táborokról. Rendezvénynaptárunkban jövőre is szeretnénk összegyűjteni őket, ezért kérjük a szervezőket, hogy az információkat minél előbb küldjék el részünkre! diabetes20@tudomany-kiado.hu

 Tovább

Villáminterjú Keglevich Pállal

A tanárember és pszichológus Keglevich Pál a Budai Gyermekkórház szakrendelésén fogadja a kis diabéteszes betegeket és hozzátartozóikat. Sajnos sokan és sokszor keresik meg. Miért sajnos? Mert sokkal jobb lenne, ha mind kevesebb volna a cukorbeteg kisgyermek. Csakhogy számuk folyamatosan gyarapodik…

 Tovább

Edukátorképző tanfolyam

A Juvenilis-Diab-Help Alapítvány hagyományaihoz híven 2014 áprilisában is megrendezi négynapos bentlakásos edukátorképző tanfolyamát.

 Tovább

„A legnagyobb szomorúságomban is vidám ember vagyok”

Ha az embert szorítja a cipő, ki kell lépni belőle, még ha ez rövid távon nagy veszteségeket is jelent – vallja Trócsányi Gergő, a Hollywoodoo zenekar frontembere, akit zenéről, betegségről, küzdelmekről és kudarcokról kérdeztünk.

 Tovább

Kamaszpanasz

A kamaszkor mindenkinek nehéz. Nehéz a gyereknek, a szülőknek, a testvéreknek, az egész családnak. Azt mondják a szakértők, csak túl kell lenni rajta, csak túl kell élni, aztán megy minden a normális „kerékvágásban”.

 Tovább

Mindenki a saját meséjének főhőse

Az emberek többsége hétköznapjait határok közt éli. Ahogy idősödünk, ezek a határok egy darabig exponenciálisan tágulnak, egyre több mindent ismerünk meg, szívjuk magunkba az élményeket, a friss tudást, majd elér az ember egy bizonyos kort, ahol szűkül ez a tér. De nem mindegy, mikor érjük el és mennyi élménnyel a hátunk mögött. Az ember képességeinek, lehetőségeinek ezek a határok szabnak gátat.

 Tovább
Mozogjunk netezés és tanulás közben!

Mozogjunk netezés és tanulás közben!

Miért? Először is azért, mert a testünknek szüksége van a mozgásra, másodszor pedig azért, mert a szellemi tevékenységünket felgyorsítja.

 Tovább

Biztonságos az aszpartám

A Nemzetközi Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) tudományos szakértői újra alaposan megvizsgálták az aszpartámról és bomlástermékeiről szóló összes rendelkezésre álló adatot, és arra a következtetésre jutottak, hogy az aszpartám nem jelent biztonsági kockázatot a fogyasztók számára.

 Tovább

„Megtanultam, hogyan lehet a betegséggel együtt teljes értékű az életem…”

Igen népszerű, sokoldalúságáról ismert televíziós személyiség a 40. életévét taposó Kovács Áron. Énekes, zenész, színházi szereplő, mindemellett egy kreatív ügynökséget is működtet. Családapaságára nagyon büszke. Aki médiabeli nyilatkozatait hallja vagy olvas róla, tudja: mindenhol vállalja, hogy 9 esztendős kora óta 1-es típusú cukorbetegként él.

 Tovább
Mindig éhes vagyok! – Folyton fogyókúrázom!

Mindig éhes vagyok! – Folyton fogyókúrázom!

A „kis tinédzserek” és a „nagy kamaszok” manapság elfoglaltabbak, mint valaha. Általában reggel 7 órakor elmennek otthonról és csak késő délután érnek haza. A különórák és az edzések még tovább növelik az otthontól távol töltött időt. Sokszor az iskolai feladatok és egyéb elfoglaltságok miatt a fiatalok az étkezésre fordított időt rövidítik le.

 Tovább

Ötletek zsúrokra, bulikra

Finomságok (nem csak) a legkisebbeknek

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!