Hírlevelek

2020.11.27. A védőoltások szerepe

A védőoltások szerepe

Rendkívül érdekes előadással, majd azt követő konzultációs lehetőséggel jelentkezik december elsején, kedden, 17 órától a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) DiabPONT online adása.

Mi a varioláció? Milyen múltra tekint vissza a vakcinázás? Mi a közös a spanyolnátha és a Covid elleni védekezésben? Mi a védőoltások célja? Mi az a nyájimmunitás? Milyen védőoltások léteznek?

Dr. Rosta László háziorvos, diabetológus előadásából nem csak a fenti kérdésekre kapunk választ, de számos egyéb részletre is fény derül.

Van kérdésed? Tedd fel az előadást követően, az online beszélgetés keretében!

A DiabPONT online adásokhoz valamennyi CEOSZ tagszervezeti tag a klubon, egyesületen keresztül csatlakozhat. A nem tagok részvételi szándékukat az iroda@ceosz.hu e-mail címen jelezhetik.

Neked melyik a kedvenc recepted? – Játék

November végéig még lehet szavazni: voksolj és vidd el az 5 Dcont® ajándékcsomag egyikét!

Minden recept megtalálható az oldalon:

Szavazni a diabetes.hu közösség facebook oldalán a recepthez tartozó fénykép kedvelésével (like) lehetséges. A szavazók közül 5 személy Dcont® ajándékcsomagot kap!
Részletes játékszabály

Receptsarok 2020. – 495 Ft/db áron még korlátozott példányszámban megrendelhető.

Diabétesz világnapi előadások

A Veszprém Megyei Diabetes Egyesület és az Alapítvány a cukorbetegekért szervezésében megtartott online program előadásai megtekinthetők a szakmai hátteret biztosító Vanderlich Egészségcentrum oldalán.

A köszöntőket követően elhangzó előadások:

Az előadások 10-10 percesek, hasznos időtöltést kívánnak a szervezők!

Kapcsolattartás járvány idején

A COVID-19-járvány első – s most már második – hulláma kapcsán a biztonság felértékelődött. A személyes kontaktus elkerülése miatt hazánkban is engedélyezték bizonyos esetekben a telemedicina alkalmazását. Cukorbetegeknél járványveszélyes helyzetben azért is fontos a személyes vizitek ésszerű csökkentése, mert életkoruktól függetlenül veszélyeztetettebbek, könnyebben fertőződnek és a lefolyás súlyosabb lehet. Telemedicina – A jövő? Megjelent Diabetes magazinunk legfrissebb száma, további cikkeink:

Magazinunkat postacímedre is megrendelheted.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!