Hírlevelek

2013.11.09. Megjelent a Diabetes 2013/5

Találkozzunk a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének holnapi rendezvényén, ahol megrendelési akcióval és az újság legfrissebb számával várjuk kedves látogatóinkat!

A tartalomból:

Az utóbbi cikkek alapjául szolgáló előadások videóváltozatai már megtekinthetők:

http://www.diabetes.hu/oktatas/eloadasok

Aki úgy gondolja, hogy mindent tud a témáról, az tesztelheti:

http://www.diabetes.hu/oktatas/tesztek/teszt-20134

Lapunk megrendelhető: http://www.diabetes.hu/kiadvanyok

Felhívás cukorbeteg fiatalok részére

Az idén 25 éves Diabetes újság újra megjelenteti – 2014 elején, a Gyermek Diabétesz Nap alkalmából – a kifejezetten fiataloknak szóló Junior különszámát. Örömmel tapasztaltuk, hogy a lap népszerűsége töretlen, s ebben nagy szerepe van a felhívásunkra érkezett írásaitoknak, így idén ismét pályázatot hirdetünk.

Már megrendelhető a Konyhasarok receptgyűjtemény-sorozat 4. kötete!

A Konyhasarok receptgyűjtemény-sorozat első, második és harmadik kötete az elmúlt évek során több kiadásban összesen már mintegy 500.000 példányban jelent meg. A sorozat 4. kötete – ahogy a Diabetes lap rovata is – új néven jelenik meg. Míg tavalyi kiadványunkban olvasóink kedvenceiből válogattunk, idén a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének támogatásával a szakemberek küldhették be legkedvesebb fogásaikat. Természetesen az ételek leírását most is szigorú kontroll után adjuk közre. A diéta tervezését könnyítő újdonság, hogy az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát- mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre került.

A kiadvány a fogyni vágyó cukorbetegek és nem cukorbetegek részére is hasznos segítség. A túlsúly jelentős rizikófaktor a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések (magas vérnyomás, szívinfarktus, stroke) kialakulásában. A testsúly csökkentésével megelőzheti ezeket a bajokat. A receptgyűjteményben több kategóriában jelennek meg a receptek, sok ínycsiklandó színes fényképpel. A tápanyagtáblázatban mintegy 500 élelmiszer szénhidrát- és energiatartalma nyújt segítséget az egészséges étrend összeállításához. Terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal, kívül-ről védőfóliázott kartonborítóval.

Megrendelés a http://www.tudomany-kiado.hu/receptsarok oldalon

Újabb Diabétesz Világnapi rendezvények

Rendezvénynaptárunkban már megtalálhatók a Diabétesz Világnap kapcsán novemberben megrendezésre kerülő helyi és országos események. Számos előadással, szűrésekkel, izgalmas programokkal várják a cukorbetegeket és minden érdeklődőt a következő helyszíneken:

Továbbra is szívesen fogadunk információkat minden eseményről.