Hírlevelek

2020.04.09. Koronavírus és diabétesz

Koronavírus és diabétesz

Március utolsó napjaiban készült magazinunk. Nagyon szeretnénk, ha amikor a papíron megjelenő, „valódi” Diabetes megjelenik, már aktualitását vesztett lenne lapunknak ez az összeállítása, amely a koronavírusról, a karanténról szól. Digitális formában már kivételesen korábban eljutnak olvasóinkhoz cikkeink – a rendkívüli helyzetre való tekintettel mihamarabb megosztjuk azokat.

Az 1-es típusú diabéteszesek valóban veszélyeztetettebbek, mint mások? Hogyan erősítsük immunrendszerünket? Hogy rendel az orvos a monitor előtt ülve? Hogyan védjük lelkünket a krízishelyzetben?
Hogyan élnek sorstársaink? Három diabéteszes hölgy mesél otthonába zárt életéről. Hogyan dolgozik a Cukorbetegek Országos Szövetsége személyes találkozások nélkül?
E kérdésekre keressük a válaszokat összeállításunkban a következő napokban.

Cukorbetegség és koronavírus-járvány

A Magyar Diabetes Társaság (MDT) iránymutatása cukorbetegek részére
A Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) ajánlása alapján összeállította: dr. Gaál Zsolt
A tájékoztató elérhető: kattintás után

Tények a COVID-19-ről és az 1-es típusú diabéteszről

A JDRF (egy globális szervezet, ami az 1-es típusú cukorbetegség kutatásának finanszírozásában vezető szerepet tölt be) T1D and Coronavirus: what you need to know című cikke alapján készült összefoglaló magyarított változata elérhető honlapunkon.

Prof. dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnökének felhívása a cukorbetegeknek

Értesülj elsőként közvetlenül az újdonságokról!

A Diabetes betegtájékoztató lapot megrendelheted a postacímedre.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!