Hírlevelek

2023.04.05. Húsvéti receptek 2023

Húsvéti receptek 2023

A videókkal kíván kellemes húsvéti ünnepeket a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége!

Dcont ETALON B – nyereményjáték

DiabPONT Továbbképző – áprilisi program

Légy tájékozott a cukorbetegséggel kapcsolatban, mert ez a megfelelő kezelés elengedhetetlen feltétele!
Ennek érdekében már nem kell órákig az orvosi rendelőben ülnöd, nehezen érthető könyveket és szórólapokat olvasgatnod vagy várni az ismerősre, aki el tudja magyarázni a diabétesszel kapcsolatos kérdésedre a választ.

Csatlakozz a DiabPONT online programhoz keddenként 17.00-tól! Részletek, áprilisi program

A DiabPONT online előadásokon a részvétel ingyenes. A CEOSZ tagszervezeti tagok a klubon, egyesületen keresztül csatlakozhatnak. A nem tagok részvételi szándékukat az iroda@ceosz.hu e-mail címen jelezhetik.

XVII. Országos Gyermekdiabétesz Nap

2023. április 22-én, szombaton, az MGYT–MDT Gyermekdiabetes Szekció szervezésében megrendezésre kerül a XVII. Országos Gyermekdiabétesz Nap.

Regisztrálni április 10-én vasárnap éjfélig lehetséges a linken.

Ízműves élménykonyha – új menü és időpontok a CEOSZ programjában

A táplálkozás – amennyiben nem megfelelő – az életmód azon eleme, amely egyrészt jelentősen hozzájárulhat a diabétesz kialakulásához, másrészt életünk egyik legnehezebben megváltoztatható területe.
A helyes és egészséges táplálkozás azonban a cukorbetegség hatékony kezelésének elengedhetetlen feltétele.

Az „Ízműves élménykonyha” remek lehetőség azok számára, akik szeretnék úgy elkészíteni kedvenc receptjeiket, hogy azok

Az élményfőzéseket Kovács Bence séf és Schmidt Judit dietetikus vezeti, akik az ételek elkészítésén kívül rengeteg hasznos és érdekes tudnivalót is megosztanak a felhasznált alapanyagokkal és a főzési technikákkal kapcsolatban.
És mire a résztvevők a megtanultakkal csillapították tudásszomjukat, elkészülnek a finom és egészséges ételek is, amelyeket egy remek hangulatú közös étkezés során együtt fogyaszthatnak el.

További részletek, időpontok és jelentkezés a https://ceosz.hu/programok/izmuves-elmenykonyha/ oldalon érhetők el, foglalás a webshopon keresztül.

Varázspálcával díjazza 2023-ban is a Szurikáta Alapítvány a cukorbeteg gyerekek pedagógusait

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért keresi 2023. év 100 csodás pedagógusát, akik példa értékűen segítik a gondjaikra bízott cukorbeteg gyermekeket bölcsődében, óvodában, iskolában, sportegyesületben, zeneiskolában. A Varázspálca díjra a diabéteszes gyermekek szülei jelölhetik a pedagógusokat és a gyermekintézményeket.

Varázspálca-díjra jelölő űrlap és további információk

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása, páciensoktatási programok, orvosok és nővérek továbbképzése, a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-1-19