Hírlevelek

2010.03.12. Most szóljon hozzá! – megújult a Diabetes honlapja

Az új honlap létrehozásakor a kétoldalú kommunikáció, a párbeszéd lehetősége volt az elsődleges célunk. Felépítése során nem csupán a betegtájékoztató lapot szerettük volna szélesebb körben elérhetővé tenni, hanem új fórumot kívántunk nyitni a cukorbetegséggel élők számára. Regisztráció után mindenkinek lehetősége van a hozzászólásra, kérdések megfogalmazására. Bízunk benne, hogy az internetes oldalunk hamarosan olyan vagy még nagyobb népszerűségnek örvend majd, mint a nyomtatott kiadvány.

Új hírek:

Adókedvezmény – Hogyan igényeljünk vissza adónkból súlyos fogyatékosság esetén?
Az év első hónapjai az éves adóbevallás időszakát jelentik az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal (APEH), a magánszemélyek, valamint a vállalkozások számára. Azonban nem csak az elmúlt esztendőben kapott jövedelmünkről kell beszámolni az Adóhivatal felé, hanem ilyenkor szükséges jeleznünk azt, hogy jogosultak vagyunk-e adó visszatérítésre. Honlapunkon megpróbáljuk tömören összefoglalni, hogy miként érvényesíthetjük jogainkat az Adóhatósággal szemben. http://diabetes.hu/forum?topic=29.0

Az egészségpénztárak – megváltozott szabályok
A természetbeni juttatások különböző típusainak bizonyos feltételek mellett fennálló adómentessége 2009. december hó 31-gyel megszűnt. Egyes juttatások teljes egészében adó- és járulékkötelessé váltak, mások 2010-től bekerültek az úgynevezett kedvezményesen adózó béren kívüli juttatások közé. Az ilyen jellegű juttatások után a juttatónak 25 százalék személyi jövedelemadót kell fizetnie, ezenkívül más közterhet nem viselnek. A kedvezményes körbe került juttatás az önkéntes kölcsönös egészségpénztárba/önsegélyező pénztárba történő munkáltatói hozzájárulás is, de havonta maximum a minimálbér 30 százalékáig.

Miért éri meg az egészségpénztári tagság?
Megtudhatja a Diabetes jövő héten megjelenő 2010/1. számából!

Személyi jövedelemadó 1%
Kérjük személyi jövedelemadójának 1 százalékával támogassa alapítványunkat!
Támogatásával nagymértékben hozzájárul a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez.
Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.
Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém - Adószám: 19260192-2-19

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!