Hírlevelek

2013.07.17. Hamarosan nyomdában a Diabetes 2013/3

Idei harmadik számunk kis késéssel, jövő hét végén kerül nyomdába. Telefonon sokan érdeklődtek a megjelenésről, postázása augusztus első hetében várható.

Címek a tartalomból:

Az utóbbi cikkek alapjául szolgáló előadások videóváltozatai már megtekinthetők:

http://www.diabetes.hu/oktatas/eloadasok

Aki úgy gondolja, hogy mindent tud a témáról, az tesztelheti:

http://www.diabetes.hu/oktatas/tesztek/teszt-20132

Kluboknak, egyesületeknek fenti linken megtalálható letölthető formátumban is.

Diabecinn Original Játék

Válaszoljon három kérdésre, a helyes válaszokat adó játékosok közül minden 10. nyer!

http://www.diabetes.hu/diabecinn

A terméket a Diabetes olvasói továbbra is kedvezményes áron rendelhetik a Diab-pont webáruházban, ahol már kedvezményes áron kapható a Diabetes lapban megjelent júliusi hónap terméke, a Natrataste Gold édesítőszer is!

Könnyű, nyári recept

Őszibarackos joghurtpuding

Az őszibaracknak lehúzzuk a héját és leturmixoljuk. Hozzákeverjük a joghurtot, az édesítőszert. A citrom és a narancs levét felhevítjük, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a hideg vízben áztatott zselatint, majd addig keverjük, amíg feloldódik. Kicsit hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a krémmel. Végül tálkákba adagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Tetejét gyümölcsdarabokkal díszíthetjük.

Energia: 125 Kcal Szénhidrát: 14 g

Az elkészítés módjánál megadott mennyiségek 4 személy adagjára vonatkoznak. Az energiaérték és a szénhidrátérték egy személy adagjára vonatkozik.

A Konyhasarok receptgyűjteményben további 160 recept (levesek, zöldségételek, halételek, húsételek, köretek, egytálételek, saláták és öntetek, sütemények és desszertek) található, sok ínycsiklandó színes fényképpel, az ételek pontos energia- és szénhidráttartalmának feltüntetésével. Tápanyagtáblázata mintegy 500 élelmiszer adataival nyújt további segítséget az egészséges étrend összeállításához. Terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal,kívülről védőfóliázott kartonborítóval.

Bővebb információ, megrendelés: http://tudomany-kiado.hu/konyhasarok1

Bemutatkoznak az EB-re készülő magyar diabéteszválogatott tagjai

A DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot a dalmáciai Zadarban rendezik 2013. augusztus 26. és 31. között 12 ország részvételével. A magyar csapat szervezője a Diabetes páciensújság, felkészülését és sikeres szereplését pedig a 77 Elektronika, a Sanofi, valamint a Magyar Diabetes Társaság is támogatja. Sorozatunkban bemutatjuk a magyar keret tagjait: Czernai Gábor, Tordai Vince

Vajon melyik tábor kerül a Diabetes 2013/4 számának borítójára?

Táboroztál vagy tábort szerveztél? Küldjetek beszámolót a Diabetes, a Diabetes Junior lapok és honlap részére. Fotókat is nagy szeretettel várunk, minél többet, hiszen a diabetes.hu beszámoló rovatában azokat mind elhelyezzük a képgalériában. A legjobb kép pedig megjelenik a Diabetes őszi számának borítóján!