Hírlevelek

2022.11.17. Egy Csepp Világnap

Egy Csepp Világnap

A Diabetes munkatársai vasárnap az Egy Csepp Világnapon várják a látogatókat a Diabetes újság legfrissebb számával, a Receptsarok 2022 kiadvánnyal, valamint a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2023. évi konyhai naptárával.

Megjelent a Receptsarok 2022!

Most megjelent kiadványunkban korábbi felhívásunkra beérkezett munkákból, valamint a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének "A hagyományos magyar konyhába illeszkedő főétel" pályázatára érkezett receptekből is válogattunk, dietetikusi kontroll után, a tápértékek feltüntetésével jelentek meg a leírások. Kedvenceiket egyaránt beküldhették diabéteszesek és egészségesek, laikusok és szakemberek (dietetikusok, szakápolók, egészségügyi dolgozók).

A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre került minden recept esetében.

A Receptsarok 2022. gyűjtemény – 64 színes, A/5 méretű oldal – már megrendelhető online fizetéssel is!

A hagyományos magyar konyhába illeszkedő főételek – megjelent a CEOSZ 2023. évi konyhai naptára, korlátozott példányszámban még megrendelhető!

Ízműves élménykonyha – a CEOSZ programja már Győrben is elérhető

A táplálkozás – amennyiben nem megfelelő – az életmód azon eleme, amely egyrészt jelentősen hozzájárulhat a diabétesz kialakulásához, másrészt életünk egyik legnehezebben megváltoztatható területe.
A helyes és egészséges táplálkozás azonban a cukorbetegség hatékony kezelésének elengedhetetlen feltétele.

Az „Ízműves élménykonyha” remek lehetőség azok számára, akik szeretnék úgy elkészíteni kedvenc receptjeiket, hogy azok

Az élményfőzéseket Kovács Bence séf és Schmidt Judit dietetikus vezeti, akik az ételek elkészítésén kívül rengeteg hasznos és érdekes tudnivalót is megosztanak a felhasznált alapanyagokkal és a főzési technikákkal kapcsolatban.
És mire a résztvevők a megtanultakkal csillapították tudásszomjukat, elkészülnek a finom és egészséges ételek is, amelyeket egy remek hangulatú közös étkezés során együtt fogyaszthatnak el.

További részletek, időpontok és jelentkezés a https://ceosz.hu/programok/izmuves-elmenykonyha/ oldalon érhetők el, foglalás a webshopon keresztül.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!