Hírlevelek

2014.03.19. DiaEuro 2014 – Nyilvános csapatválogató

A magyar cukorbeteg futsal-válogatott Hevesi Tamás edző vezetésével nyilvános csapatválogatót tart 2014. március 23-án, vasárnap, 11 órától.

A válogatón résztvevő legkiválóbb játékosokból áll majd össze a magyar cukorbeteg futsal-válogatott, közülük tízen képviselik majd Magyarországot 2014. szeptember 1-5. között a balatonfüredi nemzetközi tornán. Hazánk annak köszönhetően nyerte el a sportesemény rendezési jogát, hogy a tavalyi válogatott aranyérmet szerzett Horvátországban.

A válogató helyszíne az FTC népligeti sporttelepe, az Elek Gyula Aréna. Címe: Budapest, Kőbányai út 47/A.

Szurkolj a magyar válogatottnak a helyszínen! Elkísérnéd a csapatot a balatonfüredi bajnokságra? Regisztrálj a vasárnapi csapatválogatón személyesen, hogy az elsők között értesülj a részletekről! Csatlakozás az eseményhez.

Tudj meg többet rólunk és eddigi eredményeinkről: http://www.diabetes.hu/junior/cikkek/europa-bajnokaink

Hátrányos megkülönböztetés

Milyen hátrányos megkülönböztetés éri manapság a cukorbetegeket? Téged is érintett már ez a probléma?

2014. április 10-ig történeteket várunk a témában maximum 250 szóban leírva, melyben saját tapasztalatokon keresztül mutatod be, hogy milyen nehézséggel szembesültél, illetve sikerült-e megoldást találni a helyzetre.

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) a 2014. szeptemberi ENSZ-csúcstalálkozó alkalmából könyvet ad ki, amellyel a Cukorbetegséggel élők jogainak és felelősségének nemzetközi chartájára kívánja irányítani a figyelmet. A történeteket összegyűjtő kiadvány a cukorbetegséggel élőket érintő hátrányos megkülönböztetés eseteire hívja fel a figyelmet, valamint az alapvető jogok gyakorlásának fontosságát hangsúlyozza.

A történetek szóljanak a nemzetközi charta következő témáinak egyikéről:

Az írásokat a tudomany@tudomany-kiado.hu e-mail címre, vagy a postai úton a Tudomány Kiadó címére: 1023 Budapest, Ürömi utca 56. várjuk. (A fordításról és a pályázatok továbbításáról szerkesztőségünk gondoskodik.)

"Bármilyen kegyetlen, szorult helyzetbe is kerül az ember, addig kell harcolni, amíg szufla van benne. Ez a gyógyuláshoz elengedhetetlen!"

Interjú Trócsányi Gergővel, a Hollywoodoo zenekar frontemberével, akit zenéről, betegségről, küzdelmekről és kudarcokról kérdeztünk.

A teljes beszélgetéshez kattints: http://www.diabetes.hu/junior/cikkek/interju-trocsanyi-gergovel

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!