Hírlevelek

2022.11.03. Diabétesz világnapi rendezvények 2022 novemberében

Diabétesz világnapi rendezvények 2022 novemberében

Rendezvények sokasága várja az érdeklődőket változatos programokkal az ország számos pontján és időpontban:

Továbbra is szívesen fogadunk információkat minden eseményről levelezési címünkön.

A Tudomány Kiadó munkatársai a Diabetes újság legfrissebb számával várják a látogatókat!

Receptsarok 2022

A november végén megjelenő új kiadványunkban korábbi felhívásunkra beérkezett munkákból, valamint a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének "A hagyományos magyar konyhába illeszkedő főétel" pályázatára érkezett receptekből is válogatunk, dietetikusi kontroll után, a tápértékek feltüntetésével jelennek meg a leírások. Kedvenceiket egyaránt beküldhették diabéteszesek és egészségesek, laikusok és szakemberek (dietetikusok, szakápolók, egészségügyi dolgozók).

A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre kerül minden recept esetében.

A Receptsarok 2022. gyűjtemény – 64 színes, A/5 méretű oldal – már megrendelhető!

A hagyományos magyar konyhába illeszkedő főételek – készül a CEOSZ 2023. évi konyhai naptára, korlátozott példányszámban még megrendelhető!

Ízműves élménykonyha – a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének új programja

A táplálkozás – amennyiben nem megfelelő – az életmód azon eleme, amely egyrészt jelentősen hozzájárulhat a diabétesz kialakulásához, másrészt életünk egyik legnehezebben megváltoztatható területe.
A helyes és egészséges táplálkozás azonban a cukorbetegség hatékony kezelésének elengedhetetlen feltétele.

Az „Ízműves élménykonyha” remek lehetőség azok számára, akik szeretnék úgy elkészíteni kedvenc receptjeiket, hogy azok

Az élményfőzéseket Kovács Bence séf és Schmidt Judit dietetikus vezeti, akik az ételek elkészítésén kívül rengeteg hasznos és érdekes tudnivalót is megosztanak a felhasznált alapanyagokkal és a főzési technikákkal kapcsolatban.
És mire a résztvevők a megtanultakkal csillapították tudásszomjukat, elkészülnek a finom és egészséges ételek is, amelyeket egy remek hangulatú közös étkezés során együtt fogyaszthatnak el.

További részletek, időpontok és jelentkezés a https://ceosz.hu/programok/izmuves-elmenykonyha/ oldalon érhetők el.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!