Hírlevelek

2015.11.27. Dekáztunk a cukorbetegekért

Különleges sporteseménnyel hívta fel a figyelmet a cukorbetegség megelőzésének, szűrésének és kezelésének ügyére a Sanofi és a 77 Elektronika a magyar DiaEuro cukorbeteg futsalválogatott közreműködésével a Diabétesz Világnapon.
Edzőjük a szintén cukorbeteg Hevesi Tamás, valamint Szász Kitti, freestyle focivilágbajnok és Hosszú Ádám, a magyar futsalválogatott tagja is részt vettek azon a különleges akción, amit november 14-én szombaton az Aréna Plázában rendeztek meg.
A diabétesz világnapi eseményen az arra járók közös dekázáson vehettek részt, bárki csatlakozhatott, aki néhány labdaérintéssel akarta támogatni a társadalmi akciót. A Sanofi és a 77 Elektronika Kft. ugyanis minden labdaérintés után 50 Ft-tal támogatta a Cukorbetegek Budapesti Egyesületét. Az akció során 10 023 dekázással összesen 501 150 Ft-ot gyűjtöttek össze. Köszönjük mindenkinek a részvételt!

A rendezvényről fotóalbum és rövid videó is készült!

Folyamatosan várjuk a tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat jövőre is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. Felső korhatár nincs, az alsó korhatár 18 év, 1-es és 2-es típusú cukorbetegek egyaránt jelentkezhetnek.

Szeretnél a magyar csapat tagja lenni? Töltsd ki most a jelentkezési lapot!

Diabetes Junior 2016.

A Diabetes újság újra megjelenteti a kifejezetten fiataloknak szóló Junior különszámát. A 6. alkalommal megjelenő Diabetes Junior premierjét a XI. Országos Gyermekdiabétesz Napra tervezzük Hódmezővásárhelyen, 2016. január 9-én.

Lapunk legizgalmasabb része lehet a Te beszámolód. Mi történt 2015-ben? Írj nekünk magadról és/vagy egyesületed idei tevékenységéről! Fotókat is küldj, hogy minél színesebb lehessen az újság! A legjobb írások nemcsak a Diabetes Junior magazin következő számában jelennek meg, hanem a Junior honlapon is.

Beküldési cím: diabetes@tudomany-kiado.hu

Játék – Melyik a kedvenc recepted?

Már csak 4 nap maradt a szavazásra: voksolj és vidd el az 5 Dcont® ajándékcsomag egyikét!

Minden recept megtalálható az oldalon:

Receptsarok 3. – 113 recept 40 színes fényképpel 299 Ft/db áron még megrendelhető.

Programajánló

Egri Diabetes Világnap
A Cukorbetegek Egri Egyesülete idén november 28-án, szombaton 14 órától rendezi meg Diabetes Világnapi rendezvényét a Bartakovics Béla Közösségi Házban (Eger, Knézich Károly u. 8.). Az előadások után figyelemfelhívó diabetes "kék" séta a Belvárosban, a kék színnel kivilágított Török fürdőig.
A rendezvény előtt ingyenes vércukormérés, tanácsadás, tájékoztató anyagok várják az érdeklődőket.
További információ:
Cukorbetegek Egri Egyesülete, Jakabné Jakab Katalin
Telefon: +36 70 366 3778; E-mail: egridiab@gmail.com

A rendezvény plakátja: megnézhető itt.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk a legfrissebb információkért! Nézz körül nálunk!