Hírlevelek

2020.05.07. Cukorbetegség és koronavírus-járvány – Frissítve!

Cukorbetegség és koronavírus-járvány – Frissítve!

A Magyar Diabetes Társaság (MDT) iránymutatása cukorbetegek részére
A Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) ajánlása alapján összeállította: dr. Gaál Zsolt
Az aktualizált tájékoztató elérhető: kattintás után!

Értesülj elsőként az újdonságokról!

A Diabetes betegtájékoztató magazint megrendelheted a postacímedre is.

Gyors és egészséges családi vacsorák – A CEOSZ receptversenye

„Akit szeretünk, azt etetjük” – tartja a mondás. Ez valóban így van, de nem mindegy, hogy mivel, mennyivel és mikor!
A diabétesszel együtt élők mindezt nagyon jól tudják, ezért folyamatosan bővül azon ételek tárháza, amelyeknél az egészséges táplálkozás alapvető szempontjai érvényesülnek. Ez természetesen azt is jelenti, hogy ezek az ételek kiválóan beilleszthetők a cukorbetegek étrendjébe. És hogy ezek a receptek nehogy elvesszenek, sőt minél több emberhez eljuthassanak, a CEOSZ 2020-ban hagyományteremtő céllal receptversenyt hirdet gyors és egészséges családi vacsorák kategóriában.

Könnyen elkészíthető egytálételekkel lehet nevezni, amelyek

Nem kötelező, de örömmel vesszük, ha a recept mellé fotót is csatolnak az elkészült ételről.
A recepteket az iroda@ceosz.hu e-mail címre várjuk legkésőbb 2020. szeptember 15-ig.
A tíz legjobb recept beküldőit értékes ajándékokkal jutalmazzuk.
A díjak átadására 2020. november 14-én, a diabétesz világnapja alkalmából szervezett budapesti rendezvényen kerül sor.

Részletes tájékoztatás a CEOSZ honlapján.

Partnerünk ajánlata

Miből főzzek, ha inzulinrezisztens vagyok?

Inzulinrezisztenciáról (IR) akkor beszélünk, ha inzulint termel a szervezetünk, de mégsem tudja azt hatékonyan felhasználni.
Megfelelő diétával (160 g-os szénhidráttartalmú étrend) azonban kordában tartható a betegség.
A diéta állandó odafigyelést igényel, ezért a bevitt szénhidrátot folyamatos mennyiségi és minőségi ellenőrzés alatt kell tartani, valamint figyelni kell az étkezések számára és idejére is.
Az m-Gel Hungary Kft. IR betegeknek szánt termékeivel kíván segíteni a mindennapi étrend változatosabbá tételében, a megfelelő vércukorszint fenntartásában.

Termékeink alacsony szénhidrát- és zsírtartalmúak, a megnövelt rost- és fehérjetartalom mellett. A lassú felszívódású szénhidrátok és a magas rosttartalom hozzájárulnak a vércukorszint egyenletes szinten tartásához. Az alapanyagok kiválasztásánál a minőségi hozzávalókat részesítjük előnyben. A termékek mellékízmentesek, a belőlük készített, vagy velük ízesített ételek íze a hagyományoséval megegyező.

Otthoni sütéshez, főzéshez ajánljuk a CH 10 lisztkeverékünket, vízben oldható élelmi rostjainkat, rost alapú 1:5 cukorhelyettesítőnket, zabpudingjainkat, Dia-wellness száraztésztáinkat, piskótalisztünket.
Alapanyagainkkal egyszerű a sütemény- és a kenyérsütés, rostban gazdag turmixokat, müzliket készíthetünk, bélirritációt nem okozó cukorhelyettesítővel édesíthetünk, alacsony szénhidráttartalmú, magas rosttartalmú köreteket varázsolhatunk az asztalra.
Termékeink egy kiegyensúlyozott, életvitelszerűen használható táplálkozási formához is használhatók az egészséges életmód mellett voksolóknak.

További ismertetők, információk, adatok és receptek a www.dia-wellness.com oldalon találhatók.

DiabPONT – A CEOSZ online adása

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) valamennyi tagszervezetével együtt ebben a megváltozott környezetben is igyekszik rendszeresen támogatást nyújtani a diabétesszel élők számára, akiknek most fokozottan szükségük van a segítségre, törődésre, támogatásra. Ennek érdekében hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 16.00-tól videóadásban jelentkeznek, amelyeken keresztül számos, a cukorbetegeket érintő témával foglalkoznak kiváló szakemberek közreműködésével.

Az online adásokat valamennyi CEOSZ tagszervezeti tag ingyenesen megtekintheti. Azok a cukorbetegek, akik nem egyesületi tagok vagy egyesületük nem CEOSZ tagszervezet, önálló személyként is beléphetnek a szervezetbe. A belépési szándékot az iroda@ceosz.hu e-mail címen lehet jelezni. Részletes tájékoztatás a CEOSZ honlapján.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!