Hírlevelek

2020.07.27. Civil Fórum X.

Civil Fórum X.

A Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében idén már 10. alkalommal rendezi meg Civil Fórum nevű programját. A hagyományosan tavaszra szervezett rendezvény a koronavírus-járvány miatt márciusban sajnos elmaradt. A jubileumi eseményre számos újdonsággal és aktualitással várjuk a klubok, egyesületek vezetőit, valamint az érdeklődőket.

Új időpont: 2020. szeptember 26. (szombat)
Helyszín: Fonó Budai Zeneház (1116 Budapest, Sztregova u. 3.)

A rendezvényen – a szakmai előadások között – átadásra kerülnek az Alapítvány a Cukorbetegekért Lang Gusztáv-díjai, valamint a Joslin-díjak is.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges, a helyszín befogadóképessége korlátozott. Minden jelentkezést visszaigazolunk.

Bővebb információk, részletek folyamatosan a diabetes.hu közösségi oldalán.

Értesülj elsőként az újdonságokról!

A Diabetes betegtájékoztató magazin megrendelhető postacímedre.

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Korai tapasztalatok hatásának vizsgálata az érzelmi és gondolkodási mintázatokra

A Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetében folyó vizsgálat célja, hogy a korai tapasztalatok és az érzelmi, gondolkodási mintázatok összefüggései megismerhetővé váljanak 1-es típusú diabéteszesek körében. A válaszok nagy segítséget jelentenek a kutatók számára, ehhez kérik mindenki közreműködését.
Az online kérdőív elérhető: kattintás után!

Táboroztál vagy tábort szerveztél? Nyerj Dcont® ajándékcsomagot!

Küldj beszámolót a Diabetes, a Diabetes Junior lapok és honlap részére. Fotókat is nagy szeretettel várunk, minél többet, hiszen a diabetes.hu honlap beszámoló rovatában azokat mind elhelyezzük a képgalériában. A legjobb kép pedig megjelenhet a Diabetes őszi számának borítóján!

Jótékonysági futás az 1-es típusú cukorbetegekért

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete júliusban új kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1-es típusú diabéteszre. Csatlakozz te is virtuális futásukhoz és hívd fel a figyelmet ismerőseid körében erre a betegségre! Fuss magadért és mások egészségéért!

Részletekért kattints!

Szeretnéd, ha nyomtatásban megjelenne kedvenc recepted? Küldd el nekünk, és a hűtőszekrényed is feltöltheted!

A Diabetes betegtájékoztató lap talán legkedveltebb rovata a Receptsarok. A legnépszerűbb recepteket már több alkalommal külön kiadványban jelentettük meg. A novemberi Diabétesz Világnapra idén ismét új gyűjteményt készítünk.

Játékra hívunk mindenkit, diabéteszeseket és egészségeseket, laikusokat és szakembereket (dietetikusokat, szakápolókat, egészségügyi dolgozókat) egyaránt. Küldd el kedvenc ételeid leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – közreadunk Receptsarok kiadványunkban!

A játék részletei

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!