Hírlevelek

Megjelent a Diabetes magazin legfrissebb száma

A vírus hozadékai – Telemedicina és távkapcsolatok

Megjelent a Diabetes magazin legfrissebb száma:

Értesülj elsőként az újdonságokról!

A Diabetes betegtájékoztató magazin megrendelhető postacímedre.

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Gyors és egészséges családi vacsorák – a CEOSZ receptversenye

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének felhívásával már az előző lapszámban is találkozhattak olvasóink. Most az ötletgazdával, a szervezet elnökével beszélgettünk a táplálkozás szerepéről, a verseny céljairól, valamint a zsűri két nem szakmabeli tagját is megszólaltattuk.

A felhívás és részletes tájékoztatás megtalálható a CEOSZ honlapján.

Szeretnéd, ha nyomtatásban megjelenne kedvenc recepted? Küldd el nekünk, és a hűtőszekrényed is feltöltheted!

A Diabetes betegtájékoztató lap talán legkedveltebb rovata a Receptsarok. A legnépszerűbb recepteket már több alkalommal külön kiadványban jelentettük meg. A novemberi Diabétesz Világnapra idén ismét új gyűjteményt készítünk.

Játékra hívunk mindenkit, diabéteszeseket és egészségeseket, laikusokat és szakembereket (dietetikusokat, szakápolókat, egészségügyi dolgozókat) egyaránt. Küldd el kedvenc ételeid leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – közreadunk Receptsarok kiadványunkban!

A játék részletei

A célok és az egészségmenedzsment vizsgálata diabétesszel élő személyek körében

A Semmelweis Egyetem Rácz Károly Doktori Iskolájában és a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetében folyó közös tudományos kutatásban azt vizsgálják, hogy a jelenlegi – a koronavírus fertőzés miatt rendkívüli – helyzetben 1-es és 2-es típusú diabétesszel élő emberek hogyan törekednek egészségük megőrzésére, és ennek érdekében milyen célokat tűznek ki maguk elé.
A kérdőívet teljesen és érvényesen kitöltők között 15 db 15.000 Ft értékű Edenred ajándékutalványt sorsolnak ki.
A részletes tájékoztató és az online kérdőív elérhető: kattintás után!

Egészségértés 2-es típusú diabéteszben és az új inzulinformák fejlesztésével kapcsolatos betegelvárások vizsgálata

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán folyó kutatásban arra keresik a választ, hogy a 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált, inzulinos kezelés alatt álló betegek jelenlegi terápiáját miként lehetne még hatékonyabbá és egyszerűbbé tenni.
Ehhez fontosnak tartják megismerni a leglább egy éve inzulinterápián lévő 2-es típusú cukorbetegek véleményét, tapasztalatait és elvárásait a diabétesz kezelésével, az inzulinhasználattal és az új technológiák elfogadásával kapcsolatban.
Ezúton is kérik azokat, akik fontosnak tartják megosztani tudásukat és véleményüket, hogy töltsék ki az anonim online kérdőívet, amelyet a következő linkre kattintva tudnak elérni: kattints a kitöltéshez!

Táboroztál vagy tábort szerveztél? Nyerj Dcont® ajándékcsomagot!

Küldj beszámolót a Diabetes, a Diabetes Junior lapok és honlap részére. Fotókat is nagy szeretettel várunk, minél többet, hiszen a diabetes.hu honlap beszámoló rovatában azokat elhelyezzük a képgalériában. A legjobb kép pedig megjelenik a Diabetes őszi számának borítóján!

Távoktatás diabétesszel élőknek és családtagjaiknak – értékes nyereményekkel!

A Vanderlich Egészségcentrum – az Alapítvány a Cukorbetegekért partnerségével indított – Diabétesz Iskola a Vanderlichben (DIVA) programja mindenkinek ingyenesen elérhető.
Minden héten hétfőn közzétesznek egy letölthető feladatlapot, ami releváns információkhoz vezet a cukorbetegség korszerű megelőzésében, kezelésében. Minden témához kérdéssor is tartozik, értékes nyereményekért: ingyenes, virtuális vagy személyes vizit a Vanderlich Egészségcentrum Diabetes Központ online rendelőjében, éves előfizetés a Diabetes újságra, vércukormérők…

Részletes információk a Vanderlich Egészségcentrum honlapján!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!