Hírlevelek

Dr. Kiss Éva belgyógyász, diabetológus tájékoztatója nem csak diabéteszeseknek

"A koronavírus elleni első csatát megnyertük, de a háborúnak még nincs vége..."

Dr. Kiss Éva belgyógyász, diabetológus tájékoztatója nem csak diabéteszeseknek: kattintás után!

Értesülj elsőként az újdonságokról!

A Diabetes betegtájékoztató magazin megrendelhető postacímedre.

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Hobbicukrászok figyelem!
Elindult a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny értékes díjakért

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyarország Cukormentes Tortája program részeként a profi cukrászok versenye mellett ebben az évben is meghirdette a háziversenyt, melyre otthon sütő hobbicukrászok nevezését várják. A beérkezett tortareceptekből 10 kerül a döntőbe, melyek közül a zsűri kiválasztja az idei győztest.
Nevezési határidő: 2020. június 30.
A háziverseny célja olyan „egészséges” torta megtalálása és díjazása, amely kedvező szénhidrát- és kalóriaértékeinek köszönhetően akár egy cukorbeteg étrendjébe is beilleszthető. A program azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne hozzáadott cukorral és finomított fehér liszttel készüljön.

A verseny fődíja a Beurer Medical Hungary Health Manager csomagja.
A legkreatívabb recept megalkotója a 77 Elektronika Kft. ajándékcsomagját kapja.
A Diabess-Györgytea különdíjat ajánl fel a legjobb gyógynövényes receptért. Ezen kívül a verseny 10 döntőse egészség-ajándékcsomagot kap (többek közt gyógyteákkal, mérőeszközökkel).

A nevezők számára az alapítvány összeállított egy ajánlott alapanyaglistát, ami a teljes versenykiírással együtt megtalálható a szervezet honlapján, az előző évek valamennyi győztes tortájának receptje mellett.

Távoktatás diabétesszel élőknek és családtagjaiknak – értékes nyereményekkel!

A Vanderlich Egészségcentrum – az Alapítvány a Cukorbetegekért partnerségével indított – Diabétesz Iskola a Vanderlichben (DIVA) programja mindenkinek ingyenesen elérhető.
Minden héten hétfőn közzétesznek egy letölthető feladatlapot, ami releváns információkhoz vezet a cukorbetegség korszerű megelőzésében, kezelésében. Minden témához kérdéssor is tartozik, értékes nyereményekért: ingyenes, virtuális vagy személyes vizit a Vanderlich Egészségcentrum Diabetes Központ online rendelőjében, éves előfizetés a Diabetes újságra, vércukormérők…

Részletes információk a Vanderlich Egészségcentrum honlapján!

DiabPONT – A CEOSZ online adása

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) valamennyi tagszervezetével együtt ebben a megváltozott környezetben is igyekszik rendszeresen támogatást nyújtani a diabétesszel élők számára, akiknek most fokozottan szükségük van a segítségre, törődésre, támogatásra. Ennek érdekében hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 16.00-tól videóadásban jelentkeznek, amelyeken keresztül számos, a cukorbetegeket érintő témával foglalkoznak kiváló szakemberek közreműködésével.

Az online adásokat valamennyi CEOSZ tagszervezeti tag ingyenesen megtekintheti. Azok a cukorbetegek, akik nem egyesületi tagok vagy egyesületük nem CEOSZ tagszervezet, önálló személyként is beléphetnek a szervezetbe. A belépési szándékot az iroda@ceosz.hu e-mail címen lehet jelezni. Részletes tájékoztatás a CEOSZ honlapján.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!