Receptpályázat

A CEOSZ 2024. évi receptversenyének témája:„Desszertek újragondolva”

A CEOSZ 2024-es receptversenyében keressük a diabéteszesek étrendjébe (és ezáltal az egészséges táplálkozásba) beilleszthető, ötletes, formabontó, desszertként (is) fogyasztható finomságokat.

Illusztráció

A versenybe nevezett ételeknek a következő kritériumoknak kell megfelelniük:

  • energiatartalom: legfeljebb 200 kcal/adag
  • szénhidráttartalom: legfeljebb 20 g/adag
  • édes termékek esetén az étel nem tartalmazhat hozzáadott cukrot, mézet, valamint más, ezzel egyenértékű pürét vagy szirupot (pl. datolyapüré, agávészirup stb.)
  • tartalmazzon valamilyen előnyös táplálkozás-élettani hatású összetevőt, például gyümölcsöt, natúr olajos magvakat, sovány tejterméket, teljes értékű gabonát; előny, ha ezekből legalább kettő szerepel az összetevők között
  • konyhatechnikája illeszkedjen az OKOSTÁNYÉR táplálkozási ajánlás javaslataihoz
  • a zsűrizés során előnyt jelent az ötletesség, akár az alapanyagok kombinációja, akár a tálalás, akár a fűszerezés, ízesítés területén

A receptek hozzávalóinak mennyiségeit és a részletes elkészítési utasítást a pályázó adja meg.

A recepteket az iroda@ceosz.hu e-mail címre várjuk legkésőbb 2024. augusztus 15-ig.

A legjobb receptek beküldőit értékes ajándékokkal jutalmazzuk, a tizenkét legjobb recept pedig megjelenik a CEOSZ 2025. évi falinaptárán.

A díjak átadására 2024. november 9-én, a diabétesz világnapja alkalmából szervezett budapesti rendezvényen kerül sor. Részletes tájékoztató a CEOSZ honlapján (ceosz.hu) található.

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!