Május a vérnyomásmérés hónapja!

A Nemzetközi Hypertonia Társaság és a Hypertonia Világ Liga mozgalmat hirdetett 2022 májusára (May Measurement Month 2022 – MMM22).

Illusztráció

A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált hypertonia veszélyeire, kellő időben történő felismerésére és megelőzésére.

Az Egészségügyi Világszervezet minden év május 17-ére hirdeti meg a Hypertonia Világnapját, amely idén is kiegészül egy egész hónap vérnyomásmérési programmal.

A 3,5 millió hypertoniás beteg miatt Magyarország is jelentkezett a mozgalomba, amelynek során olyan egyénekkel töltetnek ki adatlapot és mérik meg vérnyomásukat, akiknek egy éven belül nem volt megmérve (MMM22-HU Program).

A vérnyomásmérő helyek terveink szerint a hypertoniaellátók, a társ-társaságok szakrendelései, a háziorvosi rendelők és a gyógyszertárak, a munkahelyek lesznek, illetve bekapcsolódhatnak a programba a családtagok is. Önkéntesek segítségével közösségi rendezvényeken, bevásárlóközpontokban is lehetőség lesz vérnyomásmérésre.

A jelentkezéskor mindenki kap egy kódot és hozzájut a mozgalom dokumentumaihoz.

Kérjük, hogy jelentkezésével, támogató és segítő részvételével járuljon hozzá a mozgalom hazai megvalósulásához!

Jelentkezni lehet a Nemzeti Koordinátori Iroda címén:

mmm22.hu@gmail.com

Prof. Dr. Járai Zoltán az MHT elnöke
az MMM22 Program Programbizottságának elnöke
a Magyar Hypertonia Társaság vezetősége nevében

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!