Workshop

Ízműves élménykonyha

Manapság nagy a divatja a főzőműsoroknak. Miért maradnánk ki ebből? Ráadásul az Ízműves élménykonyhában egészséges ételek készülnek!

Illusztráció

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kezdeményezése az Ízműves élménykonyha workshop. A diabéteszesek számára a helyes táplálkozás a kezelés alapvető pillére, a nem cukorbetegek számára pedig az egészség megőrzésének eszköze.

A CEOSZ rendszeresen hirdet receptpályázatot, 2022-ben a hagyományos magyar konyhába illeszkedő főételek korszerű és egészséges elkészítése volt a téma. Az Ízműves élménykonyhában Kovács Bence szakács, a Diabetes magazin munkatársa és Schmidt Judit dietetikus is ilyen hagyományos magyar ételeket főznek korszerű konyhatechnikával.

A workshop résztvevői megtanulják, hogyan lehet elkészíteni kedvenc ételeiket úgy, hogy a lehető legjobban megmaradjon az eredeti ízvilág, miközben az elkészült finomság egészségesebb, mert kevesebb kalóriát, szénhidrátot tartalmaz.

A közös főzést követően együtt kerülnek kóstolásra, elfogyasztásra az elkészült fogások, s közben kötetlen formában van lehetőség a beszélgetésre.

Az első workshopra Győrben került sor október 21-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabetes Egyesület programjának keretében.

További dátumok, információ és jelentkezés: www.ceosz.hu és fb.com/diabetes.hu

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!