Workshop
Ízműves élménykonyha
Manapság nagy a divatja a főzőműsoroknak. Miért maradnánk ki ebből? Ráadásul az Ízműves élménykonyhában egészséges ételek készülnek!
A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kezdeményezése az Ízműves élménykonyha workshop. A diabéteszesek számára a helyes táplálkozás a kezelés alapvető pillére, a nem cukorbetegek számára pedig az egészség megőrzésének eszköze.
A CEOSZ rendszeresen hirdet receptpályázatot, 2022-ben a hagyományos magyar konyhába illeszkedő főételek korszerű és egészséges elkészítése volt a téma. Az Ízműves élménykonyhában Kovács Bence szakács, a Diabetes magazin munkatársa és Schmidt Judit dietetikus is ilyen hagyományos magyar ételeket főznek korszerű konyhatechnikával.
A workshop résztvevői megtanulják, hogyan lehet elkészíteni kedvenc ételeiket úgy, hogy a lehető legjobban megmaradjon az eredeti ízvilág, miközben az elkészült finomság egészségesebb, mert kevesebb kalóriát, szénhidrátot tartalmaz.
A közös főzést követően együtt kerülnek kóstolásra, elfogyasztásra az elkészült fogások, s közben kötetlen formában van lehetőség a beszélgetésre.
Az első workshopra Győrben került sor október 21-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabetes Egyesület programjának keretében.
További dátumok, információ és jelentkezés: www.ceosz.hu és fb.com/diabetes.hu