Távoktatás diabétesszel élőknek és családtagjaiknak

Frissítse fel ismereteit!

Meggyőződésünk, hogy a diabétesszel kapcsolatos ismeretek elsajátítása, vagy sokaknak a felelevenítése, ebben a jócskán megváltozott világban is elengedhetetlen. Egyértelműen tapasztaljuk, hogy a járvány kapcsán az egészség megőrzése is felértékelődött. Sokat tehetünk magunkért, ha ismereteink frissebbek, ezért újszerű távoktatást indítunk az Alapítvány a Cukorbetegekért partnerségével, Diabétesz Iskola a Vanderlichben (DIVA) címmel.

A közösségi médiában, az internetes portálokon számtalan, tudománytalan, sokszor az egészségre káros információ, ellenőrizhetetlen forrásból származó termék nyílt vagy burkolt reklámja gyorsabban terjed, mint a Covid-19 vírus.

A DIVA megvalósításában segítségünkre van az a sok korszerű és megbízható forrásból származó tartalom (video, cikk, blog, tájékoztató stb.), amelyek a Vanderlich Egészségcentrum és a Diabetes páciensújságban, annak honlapján megjelentek és még ma is aktuálisak.

Hogyan működik a DIVA?

Minden héten hétfőn közzéteszünk egy letölthető feladatlapot, ami a fenti honlapok, vagy valamelyik támogatóink tartalmaihoz vezet és releváns a cukorbetegség korszerű megelőzésében, kezelésében. Minden témához közlünk egy kérdéssort, mely a tartalom megnézése, elolvasása után könnyen megválaszolható, főleg a már jólképzett diabéteszesek számára. A helyesen válaszolók között nyereményeket sorsolunk ki (többek között ingyenes, virtuális vagy személyes vizitet a Vanderlich Egészségcentrum Diabetes Központ online rendelőjében, éves előfizetést a Diabetes újságra, vércukormérőket), melyeket minden héten a kérdéssorral együtt közzéteszünk.

A helyes válaszokat e-mailben várjuk a letölthető feladatlap visszaküldését a megadott határidőig.”

Várjuk szeretettel olvasóink megfejtéseit!

„Az egészség a legjobb befektetés”

Vanderlich Egészségcentrum Diabetes Központ

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!