Cukorbeteg kismamák, gesztációs diabétesz

Illusztráció

A 32 éves Diabetes magazin folyamatosan próbálkozott, hogy egyre jobb legyen, egyre több mindenkihez szóljon. Új rovatokat indítottunk, közösségi programokat szerveztünk, majd több mint egy évtizede létrehoztuk a Diabetes Juniort a cukorbeteg gyermekeket nevelő családok és cukorbeteg fiatalok számára. Most új terveink vannak, szeretnénk úgynevezett gesztációs különszámot készíteni a diabéteszes kismamáknak és azoknak az asszonyoknak, akik állapotosságuk 9 hónapja alatt válnak – rendszerint időlegesen – diabéteszessé.

Várjuk azoknak a cukorbeteg hölgyeknek a beszámolóit, akik gyermeket szültek. Kérjük, meséljék el, milyen volt a 9 hónap, a szülés, kaptak-e megfelelő segítséget, féltek-e. Az idősebb hölgyek még rémtörténetekről is beszámolhatnak, a közelmúltból reméljük, inkább csak boldog meséket olvashatunk.

Várjuk azoknak az anyukáknak a történeteit is, akik bár egészségesen estek teherbe, a várakozás hónapjai során kiderült, hogy terhességi diabéteszük van. Elmúlt a szülés után? Visszajött később?

Írásaikat a diabetes@tudomany-kiado.hu címre küldjék, hogy a tervezett gesztációs különszámunkban megjelentethessük.

Kedvcsinálóként álljon itt lapunk kedves barátjának, munkatársának, Módos Anikónak a története.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!