2021. június 12., FTC Sporttelep

I. DiabKupa és sportágbemutató

Illusztráció

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a magyar cukorbeteg futsalválogatott szervezője, a DiaEuro SE közös sportnapjának célja, hogy az ország különböző részein élő cukorbeteg gyerekek, fiatalok és családjaik egy játékos sportesemény keretében találkozzanak egymással, egyben jó lehetőség a helyi közösség, a gondozó csapatának az összetartozás erősítésére a közös részvétellel, kikapcsolódással.

GYERE EL ÉS TALÁLD MEG A HOZZÁD ÉS DIABÉTESZEDHEZ LEGINKÁBB ILLŐ SPORTÁGAT!

Tervezett programjaink között szerepelnek különböző játékos versenyek a DiabKupa elnyeréséért: korosztály szerint futballozás, röplabdázás, akadály- és sorverseny stb. A programokra várjuk a gondozók által összeállított csapatokat. A legeredményesebb gondozó csapatát vándorserleggel és ajándékcsomaggal jutalmazzuk!

Azok számára, akik még keresik a számukra leginkább megfelelő sportágat, esetleg konkrét kérdéseik vannak egy adott sportággal kapcsolatban, sportágbemutatót tartunk. A sportnap meghívott vendégei között olyan ismert cukorbetegek sportolók lesznek, akik példát mutathatnak a fiataloknak személyes eredményeik által, megoszthatják tapasztalataikat, pl. Faludy András többszörös magyar bajnok kajakozó, Ferjancsik Domonkos olimpikon, világ- és Európa-bajnok kardvívó, Hevesi Tamás pro licences futballedző. Szeretettel várjuk minden gondozóból a sikeres sportolókat!

Futsalkupát szervezünk 17 évesnél idősebb fiúknak, férfiaknak. A jelentkezők több mérkőzésen vehetnek részt közösen a DiaEuro SE csapattagokkal, és lehetőség lesz jelentkezni a magyar cukorbeteg futsalválogatott csapatba is.

Edukációra, tapasztalatcserére is biztosítunk lehetőséget edzők, testnevelő tanárok és érdeklődő szülők, gyerekek számára diabetológus, sport-dietetikus, illetve tapasztalt edző részvételével. A rendezvényt meghirdetjük edzők, sportvezetők részére is a követendő, előre mutató példák megismeréséhez.

Időpont: 2021. június 12. szombat
Helyszín: FTC Sporttelep
1101 Budapest, Kismartoni út 4.

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

REIGISZTRÁLOK: https://forms.gle/bmH6NVWmWHA95j9z5

Tervezett program

Programfüzet: PDF letöltése

További információ: www.diabkupa.hu

A rendezvényre készült teszt: DiabKvíz

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!