Feltöltés dátuma: 2017.11.09.

DiaEuro 2018

Egy arany, négy ezüst – lesz újabb arany?

Egy arany, négy ezüst a magyar csapat eddigi mérlege a DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon. Hevesi Tamás és cukorbeteg játékosokból álló válogatottja idén július 21–29. között Pozsonyban kísérelhetnek meg újra a dobogó legmagasabb fokára állni. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a bajnoksághoz idén először Anglia és Hollandia futsalválogatottja is csatlakozik.

Illusztráció

A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegek is sportolhatnak, sőt a testmozgás magának a terápiának is fontos része. A magyar csapat Hevesi Tamás vezetésével 2013 óta vesz részt a megmérettetésen, első alkalommal rögtön Európa-bajnoki címet szerezve hazánknak, majd a következő négy évben mindig döntőt játszva, de végül ezüstérmes lett a csapat.

A tavaly Bukarestben megrendezett Európa-bajnokságon a magyar csapat Portugáliát és Macedóniát legyőzve jutott tovább a csoportból a 12 csapatos tornán, majd a negyeddöntőben a szlovák együttest 5-1-re, a legjobb négy között a szlovén gárdát 3-1-re múlták felül, így egymás után ötödször kerültek fináléba. A döntőben Horvátország csapata volt az ellenfél és 5-5-ös döntetlen után hosszabbítás döntött, amelyben a rivális talált a kapuba, így 6-5-ös vereséggel ismét ezüstérmes lett a magyar együttes.

Idén a tervek szerint 16 ország csapatai küzdenek meg egymással 2018. július 21–29. között Pozsonyban. Az EB-n idén először Anglia és Hollandia csapata is részt vesz, így egy esetleges magyar siker a korábbiakhoz képest is kiemelkedő teljesítményt jelentene.

„Évről évre egyre erősebb mezőnyben kell helytállnunk, de ez eddig sem jelentett problémát. A csapat már szinte teljesen összeállt, jelenleg kizárólag a felkészülésre koncentrálunk. Tudjuk, hogy miben vagyunk jók, miben kell még fejlődnünk és erőt ad számunkra a szurkolók támogatása és az az öt érem, amit eddig szereztünk” – mondta Hevesi Tamás csapatkapitány.

Az első verseny óta a Sanofi és a 77 Elektronika Kft. biztosítja a hátteret a professzionális felkészüléshez.

„A magyar cukorbeteg teremlabdarúgók a verseny alapítása óta kiemelkedően teljesítenek az Európa-bajnokságon, igazolva a DiaEuro-kezdeményezés fő üzenetét: rendszeres önellenőrzés és megfelelő terápia mellett cukorbetegen akár a sportban is lehet csúcsteljesítményt nyújtani! Megtisztelő, hogy kezdettől fogva támogathatjuk a csapat felkészülését és részvételüket az EB-n. A Dcont® vércukormérő készülékek magyar fejlesztője és gyártójaként az elmúlt három évtized során igyekeztünk minden, a cukorbetegséggel összefüggő jó ügy mellé állni” – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

„A Sanofi számára azért fontos ez a különleges sportesemény, mert bizonyítja, hogy megfelelő terápiával, egészséges életmóddal és mozgással cukorbetegen is teljes életet élhetünk. Vállalatunk a legmodernebb terápiákat kínáló vezető inzulingyártóként élharcosa a diabétesz elleni küzdelemnek. Arra törekszünk, hogy a cukorbetegek életét megkönnyítsük, hogy ők is minél teljesebb életet élhessenek” – mondta Asztalos Andrea, a Sanofi kommunikációs igazgatója.

Az eredményeket az EB ideje alatt a rendezvény Facebook-oldalán követheti minden érdeklődő: fb.com/DiaEuro

A magyar csapat felkészüléséről a válogatott saját Facebook-oldalán olvashatók információk: fb.com/cukrosfutsal

Megjelent a diabetes2017/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!