DiaEuro 2017

A magyar csapatot ismét a döntőbe várják

A magyar cukorbetegek válogatottja az elmúlt négy évben mindig a döntőben végzett a ­DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon, habár időközben megduplázódott a bajnokságon induló csapatok száma. Idén is esélyesek vagyunk akár a győzelemre is. Ezzel az elvárással kell megküzdenie és ismét bizonyítania a Hevesi Tamás vezette magyar DiaEuro-válogatottnak a mostani bajnokságon.

Illusztráció
Illusztráció

Idén 12 ország csapatai küzdenek meg egymással a 2017. július 16. és 23. között Bukarestben megrendezésre kerülő DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon. A magyar csapat a bajnokság elmúlt négy évében mindig a döntőben végzett annak ellenére, hogy az induló csapatok száma ez idő alatt megduplázódott. Hevesi Tamás csapata 2013-ban aranyérmes lett, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban pedig az ezüstérmet hozták haza.

– Büszkék vagyunk az eredményeinkre, ugyanakkor ránk nehezedő elvárás is, hogy az előző években mindig döntősök voltunk – mondta Hevesi Tamás csapatkapitány. – Egyre erősebb mezőnyben kell helytállnunk, mégis meggyőződésem, hogy újra a torna egyik esélyese vagyunk. Érezzük a szurkolóink támogatását, ami erőt ad nekünk a mostani felkészüléshez is.

Illusztráció

A csapat körül azért is épült ki szép számú szurkolótábor, mert Hevesi Tamásék egyre több embernek adnak reményt arra, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élni és akár kiemelkedő sportteljesítményt is elérni. A magyar csapat sikeréhez a támogatók segítsége is hozzájárult, hiszen a Sanofi és a 77 Elektronika Kft. biztosította a hátteret a professzionális felkészüléshez.

– A Sanofi az élettudományok területén vezető globális vállalat, amely innovatív termékein, programjain és eszközein keresztül élharcosa a diabétesz elleni küzdelemnek. Arra törekszünk, hogy a cukorbetegek életét megkönnyítsük, hogy ők is minél teljesebb életet élhessenek – mondta Pierre Faury, a Sanofi Magyarország vezérigazgatója. – Hevesi Tamásék csapata épp azt bizonyítja, hogy megfelelő terápiával, egészséges életmóddal és mozgással a cukorbetegek is aktív tagjai maradhatnak közösségüknek.

Illusztráció

– Olyan termékeket fejlesztünk és gyártunk, amelyek nagyobb önállóságot és szabadságot adnak a cukorbetegeknek. A magyar DiaEuro-válogatott arra mutat példát, hogy ennek birtokában milyen teljesítményekre lehet képes az ember, akár cukorbetegen is – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezetője. – Bízom benne, hogy ezúttal is bizonyít a nemzeti csapat, és jó eredménnyel térnek majd haza Bukarestből.

A Nemzetközi Diabetes Szövetség adatai szerint Magyarországon megközelítőleg egymillió, Európában pedig több mint 60 millió ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben. A diabetes nagyarányú terjedése miatt a folyamatos tájékoztatás és az egészséges életmódra való nevelés világszerte kulcsfontosságú feladat. A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegek is sportolhatnak, sőt a testmozgás magának a terápiának is fontos része.

Az eredményeket az EB ideje alatt a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán is követheti minden érdeklődő:

www.diaeuro.orgfb.com/DiaEuro

A magyar csapat felkészüléséről a válogatott saját Facebook-oldalán olvashatók információk:

fb.com/cukrosfutsal

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!