Feltöltés dátuma: 2016.06.21.

DiaEuro 2016

Hevesi Tamásék Szarajevóban is ott lehetnek a döntőben

2016. július 24. és 31. között ötödik alkalommal rendezik meg a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságát – Portugáliától Üzbegisztánig 16 ország csapatai küzdenek meg egymással, hogy bebizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A házigazda Bosznia-Hercegovina, a mérkőzéseknek pedig Szarajevó ad majd otthont. A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

Illusztráció

Minden tizedik magyart érinti a diabétesz, a WHO becslése szerint pedig 2030-ra 366 millió, azaz duplaannyi cukorbeteg él majd a világon, mint az ezredfordulón. Ezért is fontosak az ilyen események, mint a DiaEuro – a bajnokságra látogatók ugyanis nemcsak a futsalmeccseken, hanem különböző workshopokon és a cukorbetegek érdekérvényesítésével kapcsolatos szakmai rendezvényeken is részt vehetnek majd.

Illusztráció

A magyar csapat jó eséllyel száll harcba a bajnoki cím megszerzéséért, hiszen három éve az aranyérmet hozhatták haza, 2014-ben és 2015-ben pedig a dobogó második fokára állhattak fel játékosaink. A hazai cukorbetegek futsalválogatott kerete már teljes, a csapatválogatót idén áprilisban tartották, így Hevesi Tamás énekes, pro licences edző – aki maga is cukorbeteg – azonnal hozzálátott a csapat megszervezéséhez: az intenzívebb munka még előtte van, hiszen minden csapattag játszik a magyar bajnokság valamilyen osztályában, így a játékosoknak eddig a saját csapataikban kellett szerepelniük, teljesíteniük. A következő időszaknak az összekovácsolódásról, összeszokásról kell szólnia.

Illusztráció

– A DiaEuro céljával teljes mértékig azonosulni tudunk, hiszen ez a mára tradícióvá vált rangos futsaltorna is azt erősíti meg, hogy megfelelő terápiával, egészséges életmóddal és mozgással cukorbetegen is teljes életet élhetünk. A Sanofi innovatív terápiáival járul hozzá a diabétesszel élők életminőségének javításához, és fontosnak tartja, hogy ilyen események is segítsenek az érintettek társadalmi elfogadottságának előmozdításában – mondta Pierre Faury, a Sanofi vezérigazgatója, a cég diabétesz és kardiovaszkuláris üzletágának vezetője.

Illusztráció

– Vállalatunk idén 30 éve kezdte meg Magyarországon a Dcont® vércukormérő készülékek fejlesztését és gyártását, ezzel megteremtve a magyar cukorbetegek számára az otthoni önellenőrzés lehetőségét. Az elmúlt évtizedek során igyekeztünk minden cukorbetegséggel összefüggő jó ügy mellé állni, büszkék vagyunk rá, hogy elmondhatjuk, nekünk is van egy kis részünk a cukorbeteg teremlabdarúgók három éve tartó sikerszériájában. Bízom benne, hogy ezúttal is bizonyít a nemzeti csapat, és jó eredménnyel térnek majd haza Szarajevóból – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezetője.

A magyar csapat szervezését a DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület végzi, a válogatott felkészüléséhez pedig a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi nyújt biztos hátteret.

Megjelent a diabetes2016/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!