Folytassuk a sort a kolozsvári futsal-Európa-bajnokságon!

DiaEuro-mérleg: Európa-bajnoki ARANY, EZÜST, ???

A 2013-ban arany-, tavaly pedig ezüstérmet szerző magyar cukorbeteg futsal-válogatott ismét fogadta cukorbeteg sportolók jelentkezését a nemzeti csapatba. A március 29-i válogatón részt vett legkiválóbb játékosokból áll majd össze az idei válogatott, közülük tízen képviselik Magyarországot 2015. július 19–26. között a kolozsvári Európa-bajnokságon. A DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

A tavaly Balatonfüreden rendezett Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságon sorozatban másodszor játszott EB-döntőt a magyar válogatott, és kis híján sikerült a címvédés Hevesi Tamás csapatának. Drámai fordulatokkal tarkított, hatalmas csatában a magyar cukorbeteg futsal válogatott 1-1-es rendes játékidőt követően végül büntetőlövésekkel kapott ki a román válogatottól, így a második helyen végzett. A 14 ország részvételével zajló tornát Románia nyerte, így 2015 nyarán Kolozsvár adhat otthont az egyik legnagyobb cukorbeteg sporteseménynek.

file

Hevesi Tamás szövetségi kapitány idén is hasonlóan szép eredményt vár el a csapattól, ezért a lehető legerősebb kerettel szeretné elkezdeni a felkészülési munkát. A 2015. március 29-én az MTK Kézilabda csarnokban rendezett válogatóra a szervezők olyan 18 éven felüli cukorbeteg futballistákat és teremlabdarúgókat vártak, akik kellő motivációt éreznek magukban az Európa-bajnokság megnyerésére és szívesen képviselnék Magyarországot.

A kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség által érintettek egyre növekvő körére Európában, és hangsúlyozza: a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A magyar csapat szervezését a DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület végzi, a válogatott felkészüléséhez a – tavalyi EB-t is megrendező – 77 Elektronika Kft. és a Sanofi nyújt biztos hátteret.

„A tavalyi balatonfüredi bajnokság megrendezése nagy kihívást jelentett, de a magyar csapat sikere és a lelátókon szurkoló több száz fős tömeg lelkes drukkolása, egyben őszinte meglepettsége a játék magas színvonalán, minden munkát megért. Az egyetlen valóban magyar fejlesztésű vércukormérők gyártójaként egyértelmű volt, hogy vállalatunk továbbra is az egyik főszponzorként áll a válogatott mögé” – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

„Nagyon büszkén támogatjuk a magyar DiaEuro futsalcsapatot. Kitartó munkájuk és az elmúlt két évben elért eredményeik példaértékűek mindenki számára, és igazi reménymutatás a cukorbetegeknek. Sikerük is bizonyítja, hogy a helyes életmódnak és az innovatív inzulinterápiának köszönhetően a cukorbetegek is teljes értékű életet élhetnek” – mondta Fülöp Rita, a Sanofi Diabétesz Üzletágának vezetője. Hozzátette: „a Sanofi élharcosa a cukorbetegség elleni küzdelemnek, ami a betegség folyamatos terjedése miatt világszerte kulcsfontosságú minden egészségügyi rendszer, így Magyarország számára is, ahol megközelítőleg 1 millió cukorbetegségben érintett ember él.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!