Focival a cukorbetegség ellen

A házigazda és egyben címvédő magyar csapat mellett összesen 15 ország csapatának cukorbeteg játékosai hívják fel a figyelmet a betegség rohamos terjedésére a 2014. szeptember 1-5. között Balatonfüreden megrendezésre kerülő Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságon. Az egészséges életmódot és a sportot népszerűsítő kontinensviadal teljes körű megszervezését, és a magyar csapat felkészülését a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi vállalta magára.

Hazánk annak köszönhetően nyerte el a sportesemény rendezési jogát, hogy az elmúlt évben Horvátországban rendezett tornán a magyar válogatott aranyérmet szerzett, így idén szeptemberben házigazdaként, hazai közönség előtt védheti meg Európa-bajnoki címét. A cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás szakmai irányításával zajló felkészülést már a tavalyi bajnokság előtt is támogatta a két vállalat. A magyar sikernek köszönhetően idén 15 országból több mint 200 résztvevő érkezik a Balaton-parti városba.

Az esemény szakmai partnere a Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Látogasson el Ön is a helyszínre, nézze élőben a mérkőzéseket vagy kövesse az eredményeket online!

Részletes információk: www.diaeuro.org
Folyamatos hírek, mérkőzés eredmények: www.facebook.com/TartsdaSzintet

„Bízunk benne, hogy a döntőben a magyar válogatott sikeréért szurkolhatunk majd. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az eredménytől függetlenül minden résztvevő nyer, hiszen amellett, hogy a verseny az indulók pozitív életszemléletét, sportszeretetét erősíti, maradandó közösségi élményt is nyújt egyben. Ezért is igyekszünk támogatni minden olyan hazai aktivitást, ami a cukorbetegekkel, vagy magával a cukorbetegséggel kapcsolatos és közösségteremtő erejű”– mondta el Zettwitz Sándor, a csapatot támogató 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója. A 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás több mint 25 éve fejleszti, gyártja és forgalmazza a kiváló minőségű Dcont® vércukormérő készülékeket a cukorbetegek számára Magyarországon és világszerte.

„A Sanofi gyógyszervállalat, elkötelezett a cukorbetegek életminőségének javítása mellett” - mondta Pierre Faury, a Sanofi vezérigazgatója. Hozzátette: „az egyik legnagyobb inzulingyártóként hisszük, hogy megfelelő kezeléssel, helyes táplálkozással és testmozgással a cukorbetegek is teljes értékű életet élhetnek. Nagy örömünkre szolgál, hogy részesei lehettünk a magyar válogatott tavalyi, óriási sikerének, valamint az idei magyarországi Európa-bajnokság megszervezésében is aktív szerepet vállalunk, hiszen a DiaEuro kiváló példája annak, hogy a cukorbetegek valóban aktív, sikeres tagjai maradhatnak közösségüknek."

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!