Orvosok üzenetei • TájékozottságTeljes életHelyes életmódReceptek" />

Orvosok üzeneteiTájékozottságTeljes életHelyes életmódReceptek

Diabetes és Hypertonia Magazin

Mostantól magadért te vagy a felelős!

Fiatalok oktatása Győrben

Mostantól magadért te vagy a felelős!

Szerző: Venesz László

1-es típusú diabétesszel élő 16–18 év közötti gyermekeket és frissen diagnosztizált felnőtteket hívtunk oktatásra. A dr. Fürst Ágnes háziorvos, diabetológus által készített program alapján, a PAEMOK felnőtt-diabéteszgondozó főorvosa, dr…
 Tovább
Belvárosi séta

A diabétesz világnapja – 2022

Belvárosi séta

Szerző: Venesz László

Már 2020-ban a Lions Klubbal közösen terveztük a diabétesz világnapját, akkor a járvány miatt meghiúsult. Tavaly annyival könnyebb volt, hogy nem kellett nulláról indulnunk, most, 2022-ben az előző évi tapasztalat alapján az ötfős szervezőcsapat – a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabetes Egyesület, a Patrónus Lions Club Győr és a PAEMOK felnőttdiabetológiai gondozójának képviselői – már tavasszal elkezdte a munkát. A helyi média részéről Herkely Ákos tapasztalt műsorvezető mint moderátor segített bennünket. Nagyon szép és elegáns helyen – a Káptalandombon –, az MCC Kollégium termeiben sikerült megvalósítani az oktatást és a világnapi megemlékezést november 6-án, vasárnap.

 Tovább
Joslin-díjasunk

Egyensúlyba kerültem

Joslin-díjasunk

Szerző: Venesz László

2021-ben, a győri Diabétesz Világnapon kapta meg az 50 évnyi inzulinos cukorbetegségért járó Joslin-érmet a Téten élő Szabó Ferencné, Hugi.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!