Diabetes és Hypertonia Magazin
Szerző: Vígné Sági Katalin
A Közétkeztetési Szakácsverseny országos döntőjén a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola konyháján dolgozók Reformator Culina nevű csapata hét különdíjat, köztük a két legrangosabbat, a Bocuse d’Or akadémia különdíját és a Miniszterelnökség különdíját is megnyerte. A csapat tagjai Vígné Sági Katalin, Erdős Anikó és Horváth Anikó voltak. Vígné Sági Katalin neve ismerős lehet olvasóinknak, szerkesztőségünk állandó munkatársa, a Receptsarok kiadványunk szakmai lektora. Ő számol be a versenyről.
Tovább
Receptsarok: akkor és most
Szerző: Vígné Sági Katalin
Mindig az egyik legkedveltebb rovatunk volt a diétát segítő, annak idején – sok éven át – Konyhasaroknak nevezett rovat, Nagy Margit veszprémi dietetikus ételötleteivel. Az elmúlt három évtized alatt azonban sokat fejlődött a tudomány, új cukorpótlók jelentek meg, és olyan új alapanyagok, mint például a szénhidrátcsökkentett lisztek. Változott a hozzáállás is, a nem diabéteszesek körében is egyre fontosabbá válik az egészséges étkezés. A rengeteg tapasztalatra építve Vígné Sági Katalin dietetikus néhány 30 évvel ezelőtti receptet igazított a XXI. század elvárásaihoz.
Tovább
Receptsarok: akkor és most
Szerző: Vígné Sági Katalin
Mindig az egyik legkedveltebb rovatunk volt a diétát segítő, annak idején – sok éven át – Konyhasaroknak nevezett rovat, Nagy Margit veszprémi dietetikus ételötleteivel. Az elmúlt három évtized alatt azonban sokat fejlődött a tudomány, új cukorpótlók jelentek meg, és olyan új alapanyagok, mint például a szénhidrátcsökkentett lisztek. Változott a hozzáállás is, a nem diabéteszesek körében is egyre fontosabbá válik az egészséges étkezés. A rengeteg tapasztalatra építve Vígné Sági Katalin dietetikus néhány 30 évvel ezelőtti receptet igazított a XXI. század elvárásaihoz.
Tovább
Receptsarok: akkor és most
Szerző: Vígné Sági Katalin
Mindig az egyik legkedveltebb rovatunk volt a diétát segítő, annak idején – sok éven át – Konyhasaroknak nevezett rovat, Nagy Margit veszprémi dietetikus ételötleteivel. Az elmúlt három évtized alatt azonban sokat fejlődött a tudomány, új cukorpótlók jelentek meg, és olyan új alapanyagok, mint például a szénhidrátcsökkentett lisztek. Változott a hozzáállás is, a nem diabéteszesek körében is egyre fontosabbá válik az egészséges étkezés. A rengeteg tapasztalatra építve Vígné Sági Katalin dietetikus néhány 30 évvel ezelőtti receptet igazított a XXI. század elvárásaihoz.
Tovább
Szerző: Vígné Sági Katalin
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) Közétkeztetési Szakácsversenyt hirdetett a közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára, amelynek mottója: Ez az a verseny, amelynek csak nyertesei vannak! Lapunk Receptsarok rovatának gazdasszonya, Vígné Sági Katalin is benevezett a versenyre munkatársaival a budafoki református iskolából, és bejutottak a február elején megrendezett döntőbe.
Tovább
Munkatársunk sikere
Szerző: Vígné Sági Katalin
Lapunk Receptsarok rovatának „őre” Vígné Sági Katalin, aki a közétkeztetésben élelmezésvezető-dietetikusként dolgozik a budafoki református iskolában, munkatársaival benevezett egy versenyre. Örömmel jelenthetjük, bejutott a döntőbe. Hogy együtt tudjunk szurkolni neki a februári, végső megmérettetésen, ismerjék meg, miről is van szó.
Tovább