Egészséges életmód

Életmód = életminőség

Tábor Kislődön

Tábor Kislődön

A Győri Diabétesz Gondozó szervezésében csodálatos hetet tölthettünk a Sobri Jóska Élményparkban, Kislődön.

 Tovább
„A TÁBOR”

„A TÁBOR”

A Békés megyei diabéteszes gyermekek csak így hívják: A TÁBOR. A segítők is csak így beszélnek róla: A TÁBOR. Csupa nagybetűvel. Mert diabéteszes, Békés megyei gyermekként tábor csak egy van: ahol jó lenni, ahol vigyázunk egymásra, ahol együtt vagyunk, ahol tanulunk – de másképp, mint az iskolában –, ahol ki van számolva az étel szénhidrátja, ahol vércukrot mérünk és inzulint adunk, ahol úgy kifáradunk, hogy csak na, de azért jó hajnali 3 körül elaludni!

 Tovább
KiDS program: érzékenyítés és megelőzés az iskolákban

KiDS program: érzékenyítés és megelőzés az iskolákban

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) 2013-ban indította útjára a „Kids and Diabetes in Schools” (KiDS) programot a Nemzetközi Serdülő- és Gyermekkori Diabétesz Szövetség (ISPAD) közreműködésével és a Sanofi támogatásával.

 Tovább
A CEOSZ elmúlt öt évéről

A CEOSZ elmúlt öt évéről

Szerző: Füzesi Brigitta

Szeptemberben tartotta tisztújító közgyűlését a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége. Ebből az alkalomból Füzesi Brigitta értékelte az elmúlt öt esztendőt.

 Tovább
Amikor a technika segít

Amikor a technika segít

Mivel a világon sokmillióan élnek diabétesszel, hamar megtalálta őket a digitális egészségügyi alkalmazásokat fejlesztők köre is. Először egy-egy támogató funkcióval: automatizálni a mérések eredményének rögzítését vagy kiszámolni az étkezések szénhidrát-tartalmát. Az igazi titok azonban a személyre szabott támogatás: hiszen attól, hogy mindannyian diabétesszel élünk, nem vagyunk egyformák. Egyénenként kell kialakítani az életmód, az étkezés, a házilag is kivitelezhető mérések egyedi kombinációját – ma már erre is képes lehet egy alkalmazás.

 Tovább
Szeretettől édes

Főzősuli Vrábel Kriszta gasztrobloggerrel

Szeretettől édes

Szeretettől Édes Főzősuli néven indít edukációs programot a Civilút Alapítvány cukorbeteg gyermekeket nevelő családoknak. A videósorozatban családszervezetekkel együttműködésben, dietetikus szakértő közreműködésével Vrábel Kriszta gasztroblogger készíti el azokat az egyszerű, ugyanakkor ízletes ételeket, amelyeket cukorbetegek is fogyaszthatnak.

 Tovább

Kirándulás Újlétára

Bizonyára nem sok olvasónak lesz ismerős a Hajdú-Bihar megyei kis falucska, Újléta neve, még nekünk, az alig 20 km-re lakó debrecenieknek sem…
 Tovább
A napfény éltető ereje

D-vitamin

A napfény éltető ereje

Napi patikai gyakorlatomban sokszor találkozom félreértésekkel, tévedésekkel a vitaminok és az ásványi anyagok, nyomelemek pótlása terén. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára…
 Tovább
Az egészség – életmód!

Az egészség – életmód!

Az önkormányzat pályázata segítségével sikerült megszerveznie a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesületnek a szokásos, háromnapos életmódtábort. A nagy melegre való tekintettel a helyszín az Ipolyi Közművelődési Központ színházterme volt, ahol a tábor lebonyolításához…
 Tovább
Vanderlich sütik Veszprémben

Vanderlich sütik Veszprémben

Az ötletgazda Siklósiné Gyopáros Adrienn védőnő volt, a megvalósulásért a Vanderlich Egészségcentrum, a Schőnig Cukrászda és Kávéház, valamint a városrész civil közössége, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör fogott össze. Az így megszülető, diabéteszesek által is bűntudat nélkül fogyasztható cukrászdai finomságokat sajtótájékoztatón mutatták be.

 Tovább
I. DiabKupa és Sportágbemutató

Új kezdeményezés

I. DiabKupa és Sportágbemutató

Szerző: Herth Viktória

Aktív közösségi sportnappal indította a nyarat a Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro Sportegyesület.

 Tovább
A fényvédelem fontossága

A fényvédelem fontossága

A napsütés számos jó hatása mellett sok bőrbetegség kiváltója is. Fontos szempont, hogy sok gyógyszer vagy gyógynövény szedése vagy külsőleges alkalmazása esetén bőrünk fokozottan érzékeny lehet, ezért érdemes e készítményeinket ilyen szempontból is átnézni, és ha szükséges, fokozott fényvédelemről gondoskodni.

 Tovább
Járványos teher

Járványos teher

Szerző: Katona József

Az elmúlt egy évben, amióta velünk van a COVID, s egyre többet tudunk a természetéről, mind szorosabban látszik összefonódni a járvány és az elhízás.

 Tovább
A Sportos Cukorbetegek napközis tábora

A Sportos Cukorbetegek napközis tábora

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete 2012 óta szervez 1-es típusú cukorbetegeknek rendezvényeket, előadásokat, edukációs programokat. Idén első alkalommal pedig napközis jellegű sport- és élménytábort szerveztünk általános iskolás gyerkőcöknek. Az öt nap során többféle mozgásformát próbáltak ki a gyerekek, edukáción és élményalapú foglalkozásokon vettek részt. A tábor fő célkitűzése, hogy a gyerekek diabétesszel kapcsolatos ismeretei növekedjenek, tudatosabban menedzseljék cukorbetegségüket, a későbbi szövődmények száma csökkenjen. Fontos, hogy megtapasztalják, nincsenek egyedül, és mentálisan is egészséges felnőtté váljanak. – Bosev Edina, a Sportos Cukorbetegek Egyesülete alelnöke

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!