Diabetes és Hypertonia Magazin

A CEOSZ új elnöksége

Cimkék: beszámoló egyesület

A CEOSZ elmúlt öt évére visszatekintve – és azt hiszem, az elkövetkező időszakra is – az fogalmazható meg, hogy minél többet teszünk, annál több tennivaló lesz előttünk. Hatalmas elismerés és köszönet jár a tagszervezeti vezetőknek, valamint a munkájukat segítő tisztségviselőknek és aktivistáknak, akik valamennyien önkéntesként fáradhatatlanul tevékenykednek a helyi egyesületekért. A CEOSZ-t szintén önkéntesként támogató elnökség munkája nélkülözhetetlen egyrészt a folyamatos és zökkenőmentes működéshez, másrészről úgy gondolom, hogy a vezetőségében helyet foglaló kiváló szakemberek és remekül képzett cukorbetegek tudása, tapasztalata a záloga annak, hogy a jó ötletekből megvalósítható programok jöhessenek létre. – Füzesi Brigitta, a szervezet elnöke ezekkel a gondolatokkal küldte meg szerkesztőségünkhöz a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2021. szeptemberi közgyűlésén megválasztott elnökségének névsorát. Ismerkedjenek meg velük!

 Tovább
Kígyósi Katicás Kovácsolós

Kígyósi Katicás Kovácsolós

Cimkék: beszámoló közösség

Az idei évben már 5. alkalommal került megrendezésre a Kígyósi Katicás Kovácsolós rendezvényünk. 2020-ban a pandémia miatt nem valósult meg, így most hatalmas lendülettel és szeretettel vártuk a Békés megyei diabéteszes gyermeket nevelő családokat.

 Tovább

Cukorbetegélet Debrecenben

Hajdúsági Diabétesz Egyesület

Cimkék: beszámoló egyesület testmozgás

Debrecenben dr. Neuwirth Gyula diabetológus szakorvos az évek óta hozzá járó, főleg 1-es típusú cukorbetegek körében szorgalmazta a cukorbetegklub létrehozását. Bízott abban, hogy az elméleti és gyakorlati tudásunkat egymásnak átadva, folyamatosan tanulva hasznára leszünk a gyógyításban és a prevencióban egyaránt. Kit gyorsabban, kit többszöri rábeszélés után győzött meg ennek fontosságáról.

 Tovább
35 éves az egyik első magyar startup

Tudja, kik ők?

35 éves az egyik első magyar startup

Cimkék: piac önellenőrzés

Mai szóval élve startupként indult, ám mostanra a magyar vércukormérő-piac vezető szereplője lett a Dcont® vércukormérő termékcsaládot fejlesztő és gyártó, 100 százalékban magyar 77 Elektronika cégcsoport, amely idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Az elmúlt három és fél évtizedben folyamatosan fejlesztettek: többek között ők dobták piacra az első magyarul beszélő készüléket, az első okos vércukormérőt, de leginkább arról ismertek, hogy a készülékeik pontosságban és megbízhatóságban verhetetlenek.

 Tovább

Szurikáta programok

Szerző: Tóbiás_Lilla
Cimkék: edukáció közösség

A Szurikáta Alapítvány Bókay utca 56…
 Tovább

Húszéves a vasvári közösség

Cimkék: egyesület beszámoló

Húsz éve alakult meg a Vasvári Diabétesz Klub a Hegyháti Jóléti Szolgálat égisze alatt. Jogutódja, a Vasvári Szivárvány Diabétesz Egyesület a jubileum alkalmából tavaly november 12-én konferenciát szervezett a Nagy Gáspár Művelődési Központban.

 Tovább
Fanni, az utazó

Könyvajánló

Fanni, az utazó

Szerző: Herth_Viktória
Cimkék: könyv

Gáspár Fanni könyvének külseje szolid, a címlapnak alig negyedét foglalja el egy bőröndből induló vonalrajz, fölötte a nap narancsszín korongja előtt a cím: Az Alhambrában nem jártam…
 Tovább
Elfogadtam, hogy ez van nekem

Elfogadtam, hogy ez van nekem

Szerző: Herth_Viktória
Cimkék:

Győrben, pár nappal a tavaly őszi járványügyi szigorítások előtt még sikerült a világnapi ünnepségen átadni a Joslin-díjakat.

 Tovább
Egy kézben a tábori cukrok

Saját fejlesztésű technikai újdonság

Egy kézben a tábori cukrok

Cimkék: önellenőrzés piac

„Nem lehetne egy monitorra kirakni a gyerekek éjjeli cukrait?” – kérdezte tőlem egy kísérő a Sportos Cukorbetegek Egyesülete tavalyi gyermektáborában, miután éjszaka kétszer végigmérte a 40 diabos gyereket. Ez volt az első szikra, de hogy a megoldás megszülessen, szükség volt…
 Tovább
Sportos Cukros élmények

Sportos Cukros élmények

Cimkék: beszámoló testmozgás közösség

Nem töltötte tétlenül a napjait a Sportos Cukorbetegek Egyesülete, hiszen már mindenki alig várta a lehetőséget, hogy ismét személyesen vegyen részt a jobbnál jobb programok egyikén. A nyarat az I. DiabKupa megszervezésével kezdték, a zánkai családi hétvégével zárták – ezekről külön részletes beszámolók olvashatók lapunkban. Most Bosev Edina összeállítása a napközis, Muskát Erikáé az ottalvós tábor élményeit eleveníti fel.

 Tovább
I. DiabKupa és Sportágbemutató

Új kezdeményezés

I. DiabKupa és Sportágbemutató

Cimkék: beszámoló rendezvény testmozgás közösség

Aktív közösségi sportnappal indította a nyarat a Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro Sportegyesület.

 Tovább

Instant itt az Accu-Chek Instant

Cimkék: diabetes önellenőrzés piac

Megérkezett a gyógyszertárakba az Accu-Chek Instant vércukormérő legújabb verziója, s ezzel egyidejűleg megvásárolhatóvá vált a vercukormeres.hu webshopjában is.

 Tovább
Fitten az egészségért

Életmódi kezelés

Fitten az egészségért

Cimkék: diabetes testmozgás táplálkozás

A cukorbetegség kezelésének alapja – a nemzetközi és a hazai ajánlások szerint – az életmódkezelés. Ezen nem speciális tilalmakat és megszorításokat kell érteni: a diabéteszeseknek is az egészséges életmód szabályait kell követniük.

 Tovább
Veszélyben a tesztcsíkok!?

Veszélyben a tesztcsíkok!?

Szerző: Herth_Viktória
Cimkék:

Az évet két, a vércukormérőkhöz használatos tesztcsíkokkal kapcsolatos hírrel, rémhírrel kezdjük. Az elsőre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket.

 Tovább
Lélek-kertész program

Lélek-kertész program

Cimkék: diabetes tábor psziché

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) 2021-ben azzal a céllal indította el Lélek-kertész programját, hogy enyhítse a koronavírus-járvány okozta elszigetelődés, félelem és szorongás érzését a diabétesszel élő felnőtteknél. A program hatalmas sikert aratott a cukorbetegek körében, sőt jelentős érdeklődés mutatkozott diabos fiatalok és diabos gyermekeket nevelő családok részéről is.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!