Diabetes és Hypertonia Magazin

Servier Hungária <span>Kft.</span>

Servier Hungária Kft.

Cimkék:

A gyógyszergyár támogatásával működő standon diétás sarkot találhatnak az érdeklődők. Nagy Margit dietetikus, a Diabetes c. lap konyhasarok rovatának vezetője és munkatársai kóstolóval, bemutatóval és szakmai tanácsadással várják a látogatókat.

1062 Budapest, Váci út 1–3.

 Tovább
Roche (Magyarország) <span>Kft.</span>

Roche (Magyarország) Kft.

Cimkék:

A Roche innovatív és emberközeli gyógyászati megoldásokkal segíti a cukorbetegek mindennapjait. Ezért fejlesztették ki az ­Accu-Chek® Active vércukormérő készüléket, amely maradéktalanul kielégíti a korszerű vércukormérőkkel szemben elvárható követelményeket. Az új Accu-Chek® Active a diabéteszesek hasznos társa lehet a rendszeres vércukormérésekben. Bővebb információ: www.vercukormeres.hu.

2040 Budaörs, Edison u. 1.

 Tovább
Pfizer <span>Kft.</span>

Pfizer Kft.

Cimkék:

A Pfizer a világ legnagyobb gyógyszergyártója. A vállalat számára nincs fontosabb az innovációnál, a kutatás-fejlesztésnél, mely a Pfizer esetében nemcsak új hatékony gyógyszerekhez és biotechnológiai termékekhez vezet, hanem életek megmentéséhez, fenntartásához, és az életminőség javításához. A Pfizer évente világszerte hozzávetőlegesen 7,1 milliárd dollárt költ kutatás-fejlesztésre. Többet, mint bármely iparág bármely vállalata. A Pfizer magyarországi vállalata számos kezdeményezést támogat: a médiaunió főtámogatója, a Bolyai-díj főtámogatója.

 Tovább
Ofotért

Ofotért

Cimkék:

Az Ofotért, Magyarország legnagyobb optikai hálózata, idén 60 éves születésnapját ünnepli! 68 üzletük mindegyike az országos hálózat minőségi előírásainak megfelelő szolgáltatásokkal, széles választékkal és kedvező akciókkal várja vásárlóit. Modern szaküzleteik teljes körű optikai szolgáltatást kínálnak a vásárlóknak, legyen szó látásvizsgálatról, szemüvegkészítésről, kontaktlencse-illesztésről, vagy akár egy új, divatos napszemüveg kiválasztásáról. Természetesen az egyéb, látáskorrekcióval kapcsolatos termékek is (pl. kontaktlencse-folyadék) megtalálhatók üzleteikben.

Az Ofotért szolgáltatásaival, termékeivel kapcsolatos kérdésikre választ kaphatnak a vevőszolgálaton, a 06-80-2-OFOTÉRT ingyenesen hívható telefonszámon (06-80-2-6368378).

 Tovább
Novo Nordisk <span>Hungária Kft.</span>

Novo Nordisk Hungária Kft.

Cimkék:

A világ egyik vezető inzulingyártója, a Novo Nordisk, dán székhelyű gyógyszergyártó vállalat 80 éve élen jár a cukorbetegség kezelésében. Ma a hagyományos inzulinokon túl a modern inzulinok széles skáláját kínálják a betegek számára. Minőségi inzulinadagoló eszközeik biztonságot, megbízhatóságot garantálnak. A Novo Nordisk modern inzulinjai hozzájárulnak a hosszú távon is szövődménymentes, teljes élet lehetőségéhez, ezzel a cukorbetegek széles körében változtatva meg a diabétesz lefolyását.

1025 Budapest, Felsőzöldmáli út 35.

Ingyenesen hívható zöldszám, munkanapokon 9–12-ig: (80) 200-970

 Tovább
MSD

MSD

Cimkék:

Innováció a hatékony koleszterinszint-csökkentésben.

 Tovább
Merck Kft. – <span>Merck Serono üzletág</span>

Merck Kft. – Merck Serono üzletág

Cimkék:

A németországi központú Merck évtizedek óta a világ vezető gyógyszergyártói közé tartozik a cukorbetegség kezelésének területén. Elsőként fejlesztettek ki kifejezetten cukorbetegek részére összeállított, vitamin- és ásványianyag-tartalmú készítményt – a szükséges életmódváltozás és a gyógyszeres kezelés kiegészítőjeként e készítmény segít teljessé tenni a cukorbetegek terápiáját. A Merck Kft. 16 éves története során számos szakmai és civil, diabétesszel kapcsolatos kezdeményezést támogatott, és támogat folyamatosan, hiszen a betegek tájékozottsága és tudatossága a sikeres terápia egyik alapköve.

1113 Budapest, Bocskai út 134-146.

 Tovább
Medical Group <span>Kereskedelmi Kft.</span>

Medical Group Kereskedelmi Kft.

Cimkék:

Újdonságok az egészségvédelemben, egészség egy életen át… Szűrővizsgálatok: vérnyomásmérés: új technológia alkalmazása – a pontatlan mérés kiküszöbölhető; véroxigén-vizsgálat; minilabor teszt – vércukor-, koleszterin-, húgysavmérés; szív- és érrendszeri vizsgálat; testzsírszázalék mérése.

2351 Alsónémedi, Északi Ipartelep 1.

 Tovább
Magyar <span>Diabetes Társaság</span>

Magyar Diabetes Társaság

Cimkék:

A Magyar Diabetes Társaság 2001 őszén indította el honlapját www.diabet.hu címen, melynek elsődleges célja a társaság tagjai (orvosok, nővérek, dietetikusok) közti e-kommunikáció bonyolítása és folyamatos fejlesztése. A honlapon kialakították és folyamatosan bővítík betegtájékoztató információs oldalaikat is, ahol rendszeresen frissülő tartalmat kínálnak a cukorbetegeknek és hozzátartozóiknak. A későbbiekben tervezik a pácienseknek, érdeklődőknek szóló e-Hírlevél szolgáltatás beindítását is. Kiemelt fontosságú szolgáltatásuk a Cukorbeteg Szakellátóhelyek Elektronikus Nyilvántartó Rendszere, a térképes kereső segítségével Ön is megtalálhatja az otthonához legközelebb működő akkreditált Cukorbeteg Szakellátóhelyet!

 Tovább
MBT Magyarország <span>Kft.</span>

MBT Magyarország Kft.

Cimkék:

Az MBT az egyetlen olyan fiziológiás lábbeli, aminek pozitív hatásai az emberi mozgatórendszerre tudományosan is bizonyított. Az MBT különleges kiképzésű talpával, a természetes, puha talajon való járás érzetét kelti. A hagyományos cipő megtámasztja a lábat, amely nem természetes módon stabilizálja a testet, ezzel ellentétben az MBT-ben való természetes instabil járás során egy természetes egyensúlyozó mozgás jön létre.

Standunkon gyógytornász szakembereink ingyenes számítógépes talpvizsgálatot végeznek, aminek az eredményét részletesen elmagyarázzák. Ezt követően ingyenes MBT kipróbálásra is lehetőség van.

Az MBT célja, hogy szerte a világon segítsen az embereknek egy egészségesebb, aktívabb és boldogabb élet elérésében. Az MBT meggyőződése, hogy az ember fittsége és egészsége nagymértékben függ attól, hogyan jár – ezt a meggyőződést már számos független laboratórium tudományos vizsgálata is igazolta. Az MBT célja ezért az, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyes járástechnikára, melynek az MBT a segédeszköze. A helyes járásmód szervezetre gyakorolt pozitív hatásait szeretné minél több ember számára lehetővé tenni.

2045 Törökbálint, Hosszúrét utca 1. (VIV Center)

 Tovább

Máger József és Gézsiné Márta

Cimkék:

„Édes Élet cukorbetegeknek” receptkönyvsorozat árusítása: diabetikus sütemények, lekvárok, befőttek, savanyúságok házi készítése kipróbált receptek alapján! Étrendminták. A könyvek bolti forgalomban nem kaphatók, megrendelhetők a szerzőtől.

Telefon: (30) 618-5164, (1) 264-1461

E-mail: magerjoska@freemail.hu

 Tovább
LEO <span>Klub</span>

LEO Klub

Cimkék:

A „Tudj és Merj!” egy olyan speciális társasjáték, amely diabéteszes gyerekeknek és családtagjaiknak segít játszva megtanulni, hogyan kell együtt élniük betegségükkel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a játék a helyes táplálkozás és életmód bemutatásával sokat segített az 1-es típusú diabéteszben szenvedő gyermekeken. A LEO Klubok fontos célja a társasjáték segítségével megelőzni a cukorbetegség gyakori szövődményét, a látásvesztést.

A LEO Klubok olyan karitatív ifjúsági társaságok, amelyeknek tagjai szabadidejük egy részét szívesen fordítják jószolgálati tevékenységre. E tevékenység szerves részét képezi a 2005-ben indult Diabétesz program.

Az 1980-as években készült társasjáték megújításának ötlete után felkeresték az Országos Diabétesz Szövetség elnökségét, s támogatásukkal végül elindult a játék újragyártása. A dobozokat a LEO-k saját kezűleg állították össze. Terveik szerint a cukorbeteg gyermekeket gondozó kórházi osztályok térítésmentesen, az érintett családok egy jelképes összegért juthatnak a játékhoz. Az ebből befolyó összegből további társasjátékokat gyártanak majd, vagy egy diabéteszes gyerekeket gondozó szervezet támogatására fordítják. Bővebben a LEO Klubról és a társasjátékról a www.leo.hu címen olvashatnak!

 Tovább
Karamell-Snack <span>Élelmiszergyártó Kft.</span>

Karamell-Snack Élelmiszergyártó Kft.

Cimkék:

A Karamell Snack Kft. gyártja és forgalmazza a diabetikus Diabette és Wellness termékeket, valamint ropit, extrudált alapú sós és édes snacket, kézi gyártású konyakmeggyet, mártott és mártatlan ostyákat, illetve egyéb csokoládés termékeket.

6300 Kalocsa, Ciglidi út 2/A.

 Tovább
Inulin Med <span>Kft.</span>

Inulin Med Kft.

Cimkék:

Édes élet cukor nélkül. A csicsókából kinyert inulin nagy méretű növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy regeneráló, öngyógyító tevékenységét maximálisan el tudja látni. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egyik fajtája. Eltér az ebbe a kategóriába tartozó keményítőktől, vagyis nem tekinthető cukornak sem, annak ellenére, hogy édes ízű. A nagy eltérést ezektől az adja, hogy az inulint az emberi szervezet inzulin nélkül is képes hasznosítani. Sem az emberi szájban, sem az emésztőszervekben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni, csak a vastagbél hasznos baktériumai (probiotikumok), amelyeknek tápanyagául szolgál.

 Tovább
I.D.C. <span>Hungária Zrt.</span>

I.D.C. Hungária Zrt.

Cimkék:

Az I.D.C Hungária Zrt. 100 éves tradícióval rendelkező, édesipari termékeket gyártó stabil közép-európai holding része. Magyarországon a diabetikus ostyák piacán vezető szerepet töltenek be, többször megkapták az „Év diabetikus terméke” díjat.

2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 3.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!