Diabetes és Hypertonia Magazin

Válogatás a Diabetes 1999/5. és 6. számából

Visszatekintés a 10 éves Diabetesre

Cimkék:

Ritkán használ az ember számokat, ha a szeretetről beszél. Ritkán, de használ, ha azzal jelezhet valamit. Ha elmondja például, hogy 3500…
 Tovább

Válogatás a Diabetes 1999/5. és 6. számából

Visszatekintés a 10 éves Diabetesre

Cimkék:

A diabetes mellitus nagyon régi betegség, már az óegyiptomi Ebers-papíruszokban is említést tesznek róla (vagy valami hasonló kórképről), Krisztus előtt 1550-ben. Alárendelt jelentőségű maradt a betegség egészen a modern kor hajnaláig. A kutatás a XVIII…
 Tovább

Válogatás a Diabetes 1999/5. és 6. számából

Visszatekintés a 10 éves Diabetesre

Cimkék:

1999. szeptember 25-én Budapesten, a Petőfi Csarnokban ünnepelte lapunk a 10…
 Tovább
Zepter <span>International Ungarn Kft.</span>

Zepter International Ungarn Kft.

Cimkék:

Hosszú évek kutatómunkájának és technológiai fejlesztéseinek köszönhetően a Zepter termékei egyedülálló rendszert alkotnak, átfogó megoldást kínálva az egészséges életmód elkötelezettjei számára. Termékeiket minőségi kivitelben, nagy odafigyeléssel készítik, hogy óvják a vásárlók egészségét és javítsák általános közérzetét. Meggyőződésük, hogy csak a jól informált vásárlók tudnak helyes döntéseket hozni, különösen akkor, amikor az egészségről és az életminőség javításáról van szó. Értékesítőiket folyamatosan képezik, hogy minél professzionálisabb módon tudják bemutatni a cég termékeit. A Zepter elkötelezett a természetes és környezetkímélő megoldások mellett; minőségi termékek széles választékával állnak az egészséges életmód szolgálatában.

Bemutatóterem: 1137 Budapest, Váci út 191.

 Tovább
Wörwag Pharma <span>Kft.</span>

Wörwag Pharma Kft.

Cimkék:

A Wörwag Pharma a böblingeni (Németország) székhelyű, gyógyszerforgalmazó anyacég leányvállalataként 1992-től jegyzi működését Magyarországon. Küldetésüknek tekintik a cukorbetegség és annak szövődményeivel kapcsolatos széles körű terápia biztosítását – különösen a diabétesz okozta idegbántalom terén, valamint a szív- és érrendszeri kockázatok csökkentését. Magnézium- és vastartalmú gyógyszereik jelentős szerepet játszanak a terhességi magnézium- és vashiányos állapotok rendezésében.

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54.

 Tovább

Veszprém Nordic Walking

Cimkék:

Magyarországon is egyre népszerűbb szabadidős sporttevékenység a nordic walking. Ez az egyszerűnek tűnő mozgásforma, amelyet minden korosztály bármikor űzhet a megfelelő technika elsajátítása után, nagy élményt nyújt azoknak, akik kipróbálják. Tegyen lépéseket egészségéért, ismerje meg a nordic walkingot!

Berkes Jánosné: (20) 220-4148

 Tovább
Vesebetegek <span>Egyesületeinek Országos Szövetsége</span>

Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége

Cimkék:

Az 1987-ben alakult kiemelten közhasznú szervezet feladata az ország minden részében működő egyesületeinek összefogásával a krónikus vesebetegek érdekeinek védelme, az életminőségük javítása. Ezt a lehető legjobb egészségügyi ellátásért történő lobbizáson túlmenően a betegek oktatásával, a sportolással, a szabadidejük értelmes eltöltésének szervezésével igyekeznek elérni. Folyamatosan együttműködnek a hasonló hazai és nemzetközi szervezetekkel.

1032 Budapest, Föld u. 57.

 Tovább
Ultra Marketing <span>Kft.</span>

Ultra Marketing Kft.

Cimkék:

A közel 20 éve, 1991-ben alapított Ultra Marketing Kft. gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékek, kozmetikumok, orvostechnikai eszközök, kötszerek kizárólagos forgalmazásával foglalkozik. Közismert termékeik a gyógyszertárakban vény nélkül beszerezhetők.

1145 Budapest, Mexikói út 33.

 Tovább
Tudomány <span>Kiadó Kft.</span>

Tudomány Kiadó Kft.

Cimkék:

A kiadó hét orvosszakmai lapja mellett tíz éve gondozza a Diabetes c. betegtájékoztató újságot, valamint tavaly óta megjelenteti a Hypertonia és a kardiovaszkuláris rendszer c. ismeretterjesztő magazint a Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Nephrológiai Társaság szakmai támogatásával. Kiállítási standjukon kedvezményes megrendelési, valamint akciós könyvvásárlási lehetőséggel és garantált meglepetéssel várják az érdeklődőket. A standon Miklosovits László grafikusművész, a Diabetes képregénysorozatának alkotója is várja a látogatókat.

1146 Budapest, Hermina út 57–59.

 Tovább
SpringMed <span>Kiadó</span>

SpringMed Kiadó

Cimkék:

A SpringMed Kiadó 2002-ben kezdte meg tevékenységét azzal a céllal, hogy minőségi egészségügyi ismeretterjesztő, egészségnevelő és orvosi kiadványokat hozzon létre. Minden kiadványuk hazai szakmai és/vagy civil szervezetek közreműködésével jelenik meg, s a könyveket az adott terület vezető szakemberei írják és lektorálják. A betegtájékoztatás és egészségnevelés mellett hangsúlyt fektetnek a magyar és idegen nyelvű orvosi szakkönyvkiadásra is. Mottójuk: Tájékozott beteg – fél gyógyulás.

1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 7. fszt. 2.

 Tovább
Servier Hungária <span>Kft.</span>

Servier Hungária Kft.

Cimkék:

A gyógyszergyár támogatásával működő standon diétás sarkot találhatnak az érdeklődők. Nagy Margit dietetikus, a Diabetes c. lap konyhasarok rovatának vezetője és munkatársai kóstolóval, bemutatóval és szakmai tanácsadással várják a látogatókat.

1062 Budapest, Váci út 1–3.

 Tovább
Roche (Magyarország) <span>Kft.</span>

Roche (Magyarország) Kft.

Cimkék:

A Roche innovatív és emberközeli gyógyászati megoldásokkal segíti a cukorbetegek mindennapjait. Ezért fejlesztették ki az ­Accu-Chek® Active vércukormérő készüléket, amely maradéktalanul kielégíti a korszerű vércukormérőkkel szemben elvárható követelményeket. Az új Accu-Chek® Active a diabéteszesek hasznos társa lehet a rendszeres vércukormérésekben. Bővebb információ: www.vercukormeres.hu.

2040 Budaörs, Edison u. 1.

 Tovább
Pfizer <span>Kft.</span>

Pfizer Kft.

Cimkék:

A Pfizer a világ legnagyobb gyógyszergyártója. A vállalat számára nincs fontosabb az innovációnál, a kutatás-fejlesztésnél, mely a Pfizer esetében nemcsak új hatékony gyógyszerekhez és biotechnológiai termékekhez vezet, hanem életek megmentéséhez, fenntartásához, és az életminőség javításához. A Pfizer évente világszerte hozzávetőlegesen 7,1 milliárd dollárt költ kutatás-fejlesztésre. Többet, mint bármely iparág bármely vállalata. A Pfizer magyarországi vállalata számos kezdeményezést támogat: a médiaunió főtámogatója, a Bolyai-díj főtámogatója.

 Tovább
Ofotért

Ofotért

Cimkék:

Az Ofotért, Magyarország legnagyobb optikai hálózata, idén 60 éves születésnapját ünnepli! 68 üzletük mindegyike az országos hálózat minőségi előírásainak megfelelő szolgáltatásokkal, széles választékkal és kedvező akciókkal várja vásárlóit. Modern szaküzleteik teljes körű optikai szolgáltatást kínálnak a vásárlóknak, legyen szó látásvizsgálatról, szemüvegkészítésről, kontaktlencse-illesztésről, vagy akár egy új, divatos napszemüveg kiválasztásáról. Természetesen az egyéb, látáskorrekcióval kapcsolatos termékek is (pl. kontaktlencse-folyadék) megtalálhatók üzleteikben.

Az Ofotért szolgáltatásaival, termékeivel kapcsolatos kérdésikre választ kaphatnak a vevőszolgálaton, a 06-80-2-OFOTÉRT ingyenesen hívható telefonszámon (06-80-2-6368378).

 Tovább
Novo Nordisk <span>Hungária Kft.</span>

Novo Nordisk Hungária Kft.

Cimkék:

A világ egyik vezető inzulingyártója, a Novo Nordisk, dán székhelyű gyógyszergyártó vállalat 80 éve élen jár a cukorbetegség kezelésében. Ma a hagyományos inzulinokon túl a modern inzulinok széles skáláját kínálják a betegek számára. Minőségi inzulinadagoló eszközeik biztonságot, megbízhatóságot garantálnak. A Novo Nordisk modern inzulinjai hozzájárulnak a hosszú távon is szövődménymentes, teljes élet lehetőségéhez, ezzel a cukorbetegek széles körében változtatva meg a diabétesz lefolyását.

1025 Budapest, Felsőzöldmáli út 35.

Ingyenesen hívható zöldszám, munkanapokon 9–12-ig: (80) 200-970

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!