Diabetes és Hypertonia Magazin

Hullámvasutazással indult a Diabétesz Hónap

Lent és fent következmények nélkül!

Hullámvasutazással indult a Diabétesz Hónap

Szerző: Keller_Richard
Cimkék: beszámoló közösség

Október 14-én délelőtt cukorbeteg-családok vették birtokukba a Budapesti Vidámparkot…
 Tovább
„A család és a cég a legfontosabb a számomra”

Beszélgetés Zettwitz Sándorral 77. születésnapja alkalmából

„A család és a cég a legfontosabb a számomra”

Szerző: Keller_Richard
Cimkék: piac személyes

Rengeteget tett az orvos- és a cukorbeteg-társadalomért. Nemcsak cége, a 77 Elektronika Kft. újabb és újabb fejlesztései révén, hanem magánemberként is. Nincs olyan nemes ügy, diabétesz-esemény, amelyen ne jelenne meg, azt anyagilag és erkölcsileg ne támogatná. Cégének hiánypótló és a betegeknek nagy segítséget nyújtó készülékei sorra rangos díjakat nyernek. Október 3-án ünnepelte 77. születésnapját.

 Tovább
Született diabéteszes

Született diabéteszes

Szerző: Keller_Richard
Cimkék: junior személyes diabetes

Benedek a vártnál jóval hamarabb, 7 és fél hónapra született, mindössze 1,3 kilogrammos testsúllyal. Bár a természet által kiszabott próbákat hősiesen kiállta, ahogy az a népmesékben lenni szokott, a legkisebb és legbátrabb fiút újabb, még ördöngösebb próba elé állítják: Benedeknek születése második napján bizony a cukorbetegséggel is szembe kellett néznie. Hősünk jelenleg 7 hónapos, és örömmel jelenthetem: nagyszerűen kiállta az újabb próbát is édesanyja segítségével. Erika elmondása szerint kisfia nagyon derűsen és fegyelmezetten viseli diabéteszét, na meg (az országban egyedül ilyen fiatalon) inzulinpumpáját (!). Ha tehetném, én már neki adtam volna nemcsak a fele, hanem az egész királyságot is, ráadásul a legkisebb és legszebb királylány kezét. Benedek édesanyjával, Mester Erikával beszélgettem.

 Tovább
Nincs profit! Non-profit!

Nincs profit! Non-profit!

Szerző: Keller_Richard
Cimkék: diabetes piac

Non-profitnak lenni… már magát a kifejezést is az ünnepélyesség, a tiszta, egyenes szándék, a makulátlan „hírnév” és az érdek nélküli segítség szelleme hatja át.

 Tovább

Interjú dr. Román Ferenccel, a Barta Lajos-díj 2009-es kitüntetettjével

A kölcsönös bizalom hídja

Szerző: Keller_Richard
Cimkék: edukáció kezelés

Román Ferenc főorvos úrral Gödöllőn találkoztam 2009. november 14-én, miután átvette a Magyar Diabetes Társaság Gyermek Diabétesz Szekciójának díját, a Barta Lajos-emlékérmet. A díjátadó ünnepségen rendhagyó, emlékezetes Barta Lajos-emlékelőadást tartott, amelyben szokatlanul őszintén, nyíltan beszélt az orvos-beteg kapcsolat válságáról, és hűen lelki alkatához, hitvallásához, az emberi tényezőkre, a humánum fontosságára hívta fel a figyelmet.

 Tovább
A diabéteszről másképpen

A diabéteszről másképpen

Szerző: Keller_Richard
Cimkék: diabetes szakellátás beszámoló

Szubjektív beszámoló az MDT Szakdolgozói Szekciójának VII. kongresszusáról (2009. március 27–29., Eger)

 Tovább
Nem szerencsejáték a diabétesz!

Nem szerencsejáték a diabétesz!

Szerző: Keller_Richard
Cimkék: diabetes junior közösség tábor

Pörög-forog, vadul ide-oda cikázik az acélgolyó a ruletten, a gyerekek lélegzetvisszafojtva koncentrálnak. Egy kislány, csukott szemmel, hirtelen hátat fordít az asztalnak, és konok, zárt ajkai között görcsösen mormol valamit. Ökölbe szorított kezek, vörösen izzó arcok, lázas tekintetek. Kétségbeesés lesz rajtam úrrá: te jó ég, mit művelek? Honnan jött az az idióta ötletem, hogy gyermektáborba kaszinójátékot hozok?

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!