Diabetes és Hypertonia Magazin

A távvizitről

A távvizitről

Szerző: Dr._Vándorfi_Győző
Cimkék: szakellátás családorvos covid-19

A mostani járvány mindent megváltoztatott. A rendelkezések a minél ritkább ember-ember közötti kontaktust célozzák. Ennek velejárója, hogy az egészségügyi ellátás csak a sürgősségi viziteket vállalja. Sok orvos, nővér 65 év felett nem rendelhet…
 Tovább
30 év – egy emberöltő

30 év – egy emberöltő

Szerző: Dr._Vándorfi_Győző
Cimkék: egyesület személyes

1978-ban kezdődött minden…
 Tovább
Gondoskodjunk magunkról!

Karácsonyi üzenet

Gondoskodjunk magunkról!

Szerző: Dr._Vándorfi_Győző
Cimkék: közösség jog személyes

Huszonhárom éve, mikor kitaláltuk és létrehoztuk veszprémi pácienseimmel a Diabetes újságot, nagyon hittünk magunkban és egymásban. Kitágulni látszott a világ, megnyíltak a lehetőségek, a jövőképünk világos volt: minél több információt eljuttatni a cukorbetegekhez, elősegítve ezáltal, hogy aktívan hozzájárulhassanak saját kezelésükhöz.

 Tovább
Az inzulinról és a kezelésről

Az inzulinról és a kezelésről

Szerző: Dr._Vándorfi_Győző
Cimkék: diabetes edukáció kezelés

Mindenki fél az inzulintól? Mindenki! Hogyne félne, hiszen önmagát kell megszúrnia, lehet, hogy napjában többször, vércukrot kell mérnie, napjában többször, nem mindegy az étkezés időpontja, gyakorisága, mennyisége, a kezelés velejárója lehet a kórosan alacsony vércukor, a hipoglikémia, amely rosszullétet okozhat. Ez elég komoly változás mindenki életében, és a változástól mindig félünk.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!