Diabetes és Hypertonia Magazin

Megjelent a Szurikáta Diabétesz Tanoda tankönyve

Megjelent a Szurikáta Diabétesz Tanoda tankönyve

Cimkék: edukáció könyv junior diabetes

Diabéteszes gyermek az óvodában, iskolában címen megjelent a Szurikáta Alapítvány legújabb könyve, amely azoknak a pedagógusoknak szól, akik cukorbeteg gyermeket fogadnak intézményükben.

 Tovább
Amikor a technika segít

Amikor a technika segít

Cimkék: piac táplálkozás önellenőrzés

Mivel a világon sokmillióan élnek diabétesszel, hamar megtalálta őket a digitális egészségügyi alkalmazásokat fejlesztők köre is. Először egy-egy támogató funkcióval: automatizálni a mérések eredményének rögzítését vagy kiszámolni az étkezések szénhidrát-tartalmát. Az igazi titok azonban a személyre szabott támogatás: hiszen attól, hogy mindannyian diabétesszel élünk, nem vagyunk egyformák. Egyénenként kell kialakítani az életmód, az étkezés, a házilag is kivitelezhető mérések egyedi kombinációját – ma már erre is képes lehet egy alkalmazás.

 Tovább

A változás rajtunk is múlik

Cimkék:

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) rendkívül fontosnak tartja, hogy a diabétesszel élők a kezelésükben közreműködő valamennyi szakemberrel együtt a leghatékonyabb módon tudjanak együttműködni a megfelelő ellátás biztosítása céljából. Az elmúlt időszak tapasztalatait, módszereit, megoldásait szeretnénk összegyűjteni, elemezni és a döntéshozók számára segítséget nyújtani a legoptimálisabb gyakorlat kidolgozásához, ezért a CEOSZ a Magyar Diabetes Társaság szakmai támogatásával kutatást indít.

 Tovább

Mit csinálj alacsony vércukorszint esetén?

Szerző: Cseh_Tamás
Cimkék: diabetes edukáció

Hipoglikémia esetén a cél, hogy a vércukorszinted minél gyorsabban visszaálljon a normális szintre, azaz érje el újra az 5-ös tartományt…
 Tovább
Szeretettől édes

Főzősuli Vrábel Kriszta gasztrobloggerrel

Szeretettől édes

Cimkék: táplálkozás diabetes

Szeretettől Édes Főzősuli néven indít edukációs programot a Civilút Alapítvány cukorbeteg gyermekeket nevelő családoknak. A videósorozatban családszervezetekkel együttműködésben, dietetikus szakértő közreműködésével Vrábel Kriszta gasztroblogger készíti el azokat az egyszerű, ugyanakkor ízletes ételeket, amelyeket cukorbetegek is fogyaszthatnak.

 Tovább
Öngondoskodás

Öngondoskodás

Cimkék: piac

Évek óta egyre több fórumon lehet arról hallani, hogy a jelenlegi felosztó-kirovó típusú nyugdíjrendszerek – amilyen Magyarországon is van – az elöregedő társadalmak miatt a következő évtizedek folyamán nagy valószínűséggel összeomlanak. Ennek legfőbb oka, hogy az aktív dolgozók száma kevesebb lesz, mint az eltartott nyugdíjasoké. Jelenleg amekkora összeg havonta befolyik nyugdíj-, illetve társadalombiztosítási „adóként”, az kifizetésre is kerül a magyarországi nyugdíjasok részére. Mi a megoldás?

 Tovább
Cseresznyelekvár

Nyári receptek

Cseresznyelekvár

Cimkék:

2 evőkanál (kb. 40 g) tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
65 kcal 1 g 14 g
 Tovább

Kirándulás Újlétára

Cimkék: beszámoló közösség egyesület

Bizonyára nem sok olvasónak lesz ismerős a Hajdú-Bihar megyei kis falucska, Újléta neve, még nekünk, az alig 20 km-re lakó debrecenieknek sem…
 Tovább
Cukorbeteg kismamák, gesztációs diabétesz

Cukorbeteg kismamák, gesztációs diabétesz

Cimkék:

A 32 éves Diabetes magazin folyamatosan próbálkozott, hogy egyre jobb legyen, egyre több mindenkihez szóljon…
 Tovább
„Harmónia volt bennem és körülöttem”

Cukorbeteg kismamák, gesztációs diabétesz

„Harmónia volt bennem és körülöttem”

Szerző: Módos_Anikó
Cimkék: terhesség személyes

Életem csaknem legboldogabb időszaka volt az a kilenc hónap, amíg – diabéteszesként – szívem alatt hordtam a lányomat. Azért „csaknem”, mert ebben a kategóriában az abszolút győztes a Fanni születésével kezdődő és hála Istennek jelenleg is tartó, több mint 25 esztendő…
 Tovább
„TájékozottBeteg” applikáció

„TájékozottBeteg” applikáció

Cimkék: társbetegségek önellenőrzés piac

A magyarok 92 százaléka nem, vagy csak nagyon röviden készül fel az orvossal történő találkozásra, közel ötödük pedig soha nem jár szűrővizsgálatokra – derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) közvéleménykutatásából.

 Tovább
Kapros zöldborsópüré pácolt fürjtojással

Kard Éva receptje

Kapros zöldborsópüré pácolt fürjtojással

Cimkék:

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
185 kcal 8 g 11 g 13 g
 Tovább
A napfény éltető ereje

D-vitamin

A napfény éltető ereje

Cimkék: táplálkozás társbetegségek

Napi patikai gyakorlatomban sokszor találkozom félreértésekkel, tévedésekkel a vitaminok és az ásványi anyagok, nyomelemek pótlása terén. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára…
 Tovább
Vízilabda-emléktorna

Vízilabda-emléktorna

Szerző: Herth_Viktória
Cimkék: személyes diabetes

Lassan 20 éve már, hogy elhunyt Rüll Csaba tanár úr, vízilabdázó Egerben. Idén nyár végén rendezték meg tiszteletére a 8. emléktornát. Miért fontos ez nekünk? Mert a remek sportoló és testnevelő tanár diabéteszes volt.

 Tovább

A változás rajtunk is múlik

Szerző: Füzesi_Brigitta
Cimkék: covid-19 diabetes

Megváltozott az életünk. Az elmúlt másfél évben nagyot fordult a világ és a COVID-nak köszönhetően számtalan váratlan helyzetben kellett mindannyiunknak helyt állnunk, megoldásokat találnunk, problémákat kezelnünk…
 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!