Szálka Brigitta receptje
Gluténmentes, ropogós bundában sült fogasfilé céklasalátával

1 adag tápanyagtartalma tejjel: | ||||
---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Rost | Zsír | Szénhidrát |
296 kcal | 28 g | 5 g | 11 g | 18 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
A fogashoz
- 480 g fogasfilé vagy más halfilé,
- 40 g kukoricaliszt,
- 80 g összetört kukoricapehely,
- 1 db tojás,
- 2 ek. tej (vagy cukormentes mandulaital,
- 1 tk. só,
- olíva-/napraforgóolaj a sütéshez.
A céklasalátához
- 200 g céklagumó,
- 120 g alma,
- 80 g zeller,
- 2 szál újhagyma.
A salátaöntethez
- 200 ml natúr joghurt,
- 2 ek. mustár,
- 2 ek. light majonéz,
- mokkáskanálnyi só,
- ½ db citrom leve.
A céklát alaposan megmossuk, héjával együtt megsütjük – ha nagyobb méretű céklánk van, a sütési idő rövidítése érdekében vágjuk félbe, negyedbe a gumókat. A puhára sült céklát meghámozzuk, majd a zellerrel és az almával együtt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az újhagymát pedig vékony karikákra – a zöldjét félretesszük a díszítéshez. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd a salátával összekeverve behűtjük.
A fogasfilét lesózzuk. A kukoricapelyhet konyhai aprítógépen durvára őröljük (ha nincs aprítónk, tegyük egy zacskóba, sodrófával vagy más konyhai eszközzel ütögetve törjük össze) – tehetünk bele apróra vágott metélőhagymát vagy durvára vágott mandulát, szezámmagot is. A tojást felverjük a tejjel. A halszeleteket bepanírozzuk: beleforgatjuk a kukoricalisztbe, a tejjel elkevert tojásba és a kukoricapehelybe. 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírra téve és kevés olajjal megpermetezve, sütés közben egyszer átforgatva ropogósra sütjük.