Feltöltés dátuma: 2022.06.12.

Szálka Brigitta receptje

Gluténmentes, ropogós bundában sült fogasfilé céklasalátával

A szerző felvétele az engedélyével
A szerző felvétele az engedélyével

1 adag tápanyagtartalma tejjel:
Energia Fehérje Rost Zsír Szénhidrát
296 kcal 28 g 5 g 11 g 18 g

Hozzávalók 4 adaghoz

A fogashoz

  • 480 g fogasfilé vagy más halfilé,
  • 40 g kukoricaliszt,
  • 80 g összetört kukoricapehely,
  • 1 db tojás,
  • 2 ek. tej (vagy cukormentes mandulaital,
  • 1 tk. só,
  • olíva-/napraforgóolaj a sütéshez.

A céklasalátához

  • 200 g céklagumó,
  • 120 g alma,
  • 80 g zeller,
  • 2 szál újhagyma.

A salátaöntethez

  • 200 ml natúr joghurt,
  • 2 ek. mustár,
  • 2 ek. light majonéz,
  • mokkáskanálnyi só,
  • ½ db citrom leve.

A céklát alaposan megmossuk, héjával együtt megsütjük – ha nagyobb méretű céklánk van, a sütési idő rövidítése érdekében vágjuk félbe, negyedbe a gumókat. A puhára sült céklát meghámozzuk, majd a zellerrel és az almával együtt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az újhagymát pedig vékony karikákra – a zöldjét félretesszük a díszítéshez. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd a salátával összekeverve behűtjük.

A fogasfilét lesózzuk. A kukoricapelyhet konyhai aprítógépen durvára őröljük (ha nincs aprítónk, tegyük egy zacskóba, sodrófával vagy más konyhai eszközzel ütögetve törjük össze) – tehetünk bele apróra vágott metélőhagymát vagy durvára vágott mandulát, szezámmagot is. A tojást felverjük a tejjel. A halszeleteket bepanírozzuk: beleforgatjuk a kukoricalisztbe, a tejjel elkevert tojásba és a kukoricapehelybe. 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírra téve és kevés olajjal megpermetezve, sütés közben egyszer átforgatva ropogósra sütjük.

Megjelent a hypertonia2021/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!