Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Receptsarok – Indiából

Kheera nariyal raita – uborka és kókusz kapros joghurtban

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
150 kcal 4 g 12 g 6 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

Ha az uborkát leforrázzuk, rendkívül ropogóssá válik, és az is marad órákig. A ropogós uborkát krémes kapros joghurt fedi, amelyet vörös kaliforniai paprika tesz még színesebbé és vonzóbbá. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és kimagozzuk. Keresztben 3 mm széles szeletekre vágjuk. 2 l vizet felforralunk, beledobjuk az uborkát, 2 percig forrázzuk, majd leszűrjük. Hideg vízbe áztatjuk, végül ismét leszűrjük és száradni hagyjuk. A joghurtot és a tejfölt összekeverjük, sóval, petrezselyemmel és kaporral ízesítjük. A zöldpaprikát hajszálvékony karikákra, a ka­li­for­niai paprikát vékonyka csíkokra vágjuk, majd ezeket is a joghurt és tejföl keverékhez adjuk. Végül belekeverjük a diót, a kókuszt és az uborkát. 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

További receptek:

Megjelent a diabetes2018/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!