A diabétesz és a nők

Világnapi gondolatok

Illusztráció
Tipikus téli ételek

Tipikus téli ételek

Szerző: Kicsák Marian

Szervezetünk harmonikus működéséhez elengedhetetlen a változatos étkezés. A nyári és őszi hónapokban nagyon sokféle alapanyag kerülhet az asztalunkra. Télen úgy tűnik, szűkül a választék. Vagy egyszerűen csak változik? Hogyan lehet télen egészséges étrendet összeállítani? A kulcs továbbra is a változatosság, a mértékletesség, a rendszeresség és az idényszerűség. Tagadhatatlan, hogy minden évszaknak megvan a maga „idény” alapanyaga. Azután ott vannak azok az alapélelmiszerek, amelyek egész évben elérhetők. Tudatossággal, leleményességgel sok mindent megtehetünk, hogy jól válasszunk.

 Tovább
Körtés zellerleves

Körtés zellerleves

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
177 kcal 3 g 11 g 15 g
 Tovább
Almás céklaleves

Almás céklaleves

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
120 kcal 2 g 5 g 14 g
 Tovább
Zöldbabos pulykaragu

Zöldbabos pulykaragu

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
242 kcal 27 g 10 g 9 g
 Tovább
Majonézes céklasaláta

Majonézes céklasaláta

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
227 kcal 3 g 19 g 9 g
 Tovább
Cékla-sárgarépa-narancs smoothie

Cékla-sárgarépa-narancs smoothie

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
102 kcal 3 g 0 g 20 g
 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!