Receptsarok
Medvehagymás salátaleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
127 kcal | 6 g | 9 g | 6 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 2 db fejes saláta,
- 10-12 szál medvehagyma,
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma,
- 1 mk. szárított kapor,
- só,
- bors,
- 2 db tojás,
- 1 kk. rozsliszt,
- ecet,
- 1,5 dl joghurt
A salátát és a medvehagymát folyó vízben tisztára mossuk, a saláta leveleit kézzel tépdessük apróra, a medvehagymát, késsel fél cm-es csíkokra vágjuk. 1-1,5 liter vizet felforralunk, majd beletesszük az apróra zúzott fokhagymát, a salátát, a medvehagyma felét. Egy teáskanálnyi ecettel (mindenki ízlés szerint tegyen bele) és kaporral ízesítjük. Közben egy serpenyőben elkészítjük a medvehagymás rántottát, ez lesz a leves betétje. Feltörjük a tojást, habosra keverjük, beletesszük a felaprított medvehagymát. A serpenyőben olajat hevítünk, ráöntjük a tojást és rántottát sütünk, majd egy kanállal felvágjuk és beletesszük a levesbe. Elkészítjük a habarást, a joghurthoz adjuk a lisztet, egy kis habverővel simára kavarjuk, majd egy merítőkanálnyi levest merünk hozzá, és folyamatos keverés mellett beleborítjuk a levesbe, máris kínáljuk.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).