Feltöltés dátuma: 2014.12.11.

Eljött a sütőtökszezon!

A sütőtök alacsony energiatartalma és könnyű emészthetősége miatt igazi áldás az anyagcsere-betegségekben szenvedők számára. A diabéteszeseknek azonban egy dologra oda kell figyelniük: a glikémiás indexe magas!

A sütőtököt az országban – igaz, kis területen – már több évszázada termesztik. A banántök termesztése újabb keletű. A sütőtök tápanyagban gazdagabb, mint a főzőtök, felhasználhatósága is sokoldalú. Fogyaszthatjuk sütve, ivóléként, az ifjabb nemzedék bébiételként, de a modern gasztronómiában is kiemelkedő szerepet kapott. Értékét a nagy karotintartalom (3,8 mg/100 g), a 30 mg/100 g C-vitamin-, valamint a nagy kalcium- és foszfortartalom adja.

Magyarországon háromféle sütőtököt termesztenek.

Kedvenc sütőtökös receptjeim

Bezselics Ildikó Két cica konyhája

Megjelent a diabetes2014/6. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!